500 TL'ye ISS tavsiyesi

denizyalmanli

Centipat
Bütçem 500 TL en fazla. Amacım CS:GO'da 20 ms gibi ping almak ve upload hızının yüksek olması. TurkNet'te bir paket beğendim: 270 TL 1000 Mbps download ve 150 Mbps upload var. Yorumlarını okudum, çok kötü deniyor. Ping sorunu çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türknet'i altyapısı iyi olanlar için tavsiye ediyorum fakat sizinki süper o yüzden kesinlikle geçiniz. Beğenmezseniz taahhütsüz zaten değiştirebilirsiniz.

Beğenmezseniz TT(Türk Telekom) en düşük ping veren ISS ona geçebilirsiniz. Söylemeyi unutmuşum, fiber olsada 20Ms çok zor görünüyor.

TürkNet fiberi her yerde şu an yaygın değil. VDSL2'de TT kaynaklı sorunlar oluyor bazen. Bir de müşteri hizmetleri yok o yüzden olabilir şikayetler. CS:GO'da 20 ms almak Türkiye'de imkansız değil. Sadece kullandığın ISS'nin direkt olarak bağlantı yapması gerekiyor. Ve tabii Marmara'da oturman gerekli. Mesela TT'de çok rahat 27 ms alırken şu an sağ olsunlar 57-60 yaptılar doğrudan bağlantı yaptıklarında direkt olarak 27 alıyordum. Şu an londradan viyana bağlıyorlar.

O işler öyle kolay değil. Sunucuya olan uzaklığınız, pingi etkileyen en büyük unsurdur. Çıkıp da Türkiye'den Avrupa sunucularına 20 ms ping alamazsınız yani. Hem altyapı durumunuzu bilmiyoruz. Öyle çıkıp da o 270 TL'lik paketi alınca o hızlara erişmeniz kolay değil. Öyle olsaydı neden Türkiye'nin internet hız ortalaması bu kadar düşük olurdu?

Frankfurt olsa tamam deceğim fakat viyana sunucusundan bahsediyoruz. Türkiye'deki en çok şikayet edilen ISS(Türk Telekom) ile doğrudan bağlantı yani direkt olarak viyana 27 ms alıyordum. Şu an londra üzerinden tak viyana bağlıyorlar. Hayatımda gördüğüm en saçma sapan şey. Pandemide internetim nedense daha iyiydi. Upload olarak demiyorum.

Ürün almıyorsun ki fiyatına göre alabilesin. Altyapında neler var söyle ona göre tavsiyede bulunalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…