AutoCAD, Solidworks, Proteus, Matlab, Multisim tarzı programları akıcı bir şekilde kullanabilmek için elimdeki pc'yi başlıkta belirttiğim tarzda geliştirmek istiyorum. Ancak bütçem oldukça kısıtlı. Maksimum 500 TL'm var.
Mevcut sistemim;
ASRock N68C-S UCC
Kingston 2x2GB (2 tane daha soket var.)
Galaxy GeForce 210 PCI-E 1GB DDR2 128 Bit
Boost BST-230A (MAX 230W)
Seagate 500GB 7200 rpm
AMD Phenom II X4 955 Processor
Oyunlara çok meraklı değilimdir. Ancak GTA 5 oynamak isterim.
Önerilerinizi bekliyor ve şimdiden bayramınızı kutluyorum.
500 TL yeterli değil. Sadece ekran kartı en az GTX 760 olmalı. Sonra güç kaynağı yetmez. İşlemci darboğaz yapar. Yani bunu adam etmen 1500 TL'ye patlar gibi duruyor. Sen direkt yeni topla. 2000 TL'ye canavar toplarsın.
Low'da açarsan kasmaz dostum. Ayrıca ne biliyorsun? Rockstar bu sefer adam gibi optimize edip düşük seviye kartlarda bile akıcı oynamasını sağlayabilir. Ayrıca 750Ti'nin gücü hiçte küçümsenecek gibi değil.
500 TL yeterli değil. Sadece ekran kartı en az GTX 760 olmalı. Sonra güç kaynağı yetmez. İşlemci darboğaz yapar. Yani bunu adam etmen 1500 TL'ye patlar gibi duruyor. Sen direkt yeni topla. 2000 TL'ye canavar toplarsın.
Teşekkür ederim ancak malesef 1500-200 TL benim bütçemi ziyadesiyle aşan bir meblağ.Zaten daha okuyorum yani bu pc hocanın verdiği projeleri hazırlamamda yardım etsin yeter. Zaten çalışmaya başlayınca değiştirmek farz olur. (Elektrik-Elektronik mühendisliği öğrencisiyim.)
Low'da açarsan kasmaz dostum. Ayrıca ne biliyorsun? Rockstar bu sefer adam gibi optimize edip düşük seviye kartlarda bile akıcı oynamasını sağlayabilir. Ayrıca 750Ti'nin gücü hiçte küçümsenecek gibi değil.
Tasarım yapacaksınız. Bu sebeple 750Ti seçin. Belleklere ise şimdilik önem vermeyiniz. Eğer o 120TL'yi eklerseniz şu ekran kartını almanızı şiddetle tavsiye ederim.