500 TL'ye Sistem Güncelleme

Hasan Özdemir

Hectopat
PC'min özellikleri:
E8400 3.0 Ghz
4 GB DDR2 RAM
512 MB HD4850
PSU : 500 W

Değiştirmek istediklerim işlemci, ekran kartı, RAM ve anakart. Bunlar için yaklaşık bütcem 500-600 TL. PC ile öncelikli amacım Crysis 3 tarzı oyunları en azından Medium'da akıcı bir şekilde oynatması. İşlemciyi bu sefer AMD düşünüyorum 4 çekirdekli. İstediğim tarzda bana PC toplarsanız çok sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Sistemi Vatan Bilgisayar'dan toplayabilirseniz çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeyi 700 yapabilirsen;

FX 4100
MSI 970A-G46
Sapphire HD 7750
G.Skill 8GB 1866MHz RAM yapabilirsin Vatan'da %25 indirim ile.

Ama bence bir iki ay daha para biriktirip ekran kartını Sapphire HD 7770 Edition al.

Bütçeyi 700 yapabilirsen;

FX 4100
MSI 970A-G46
Sapphire HD 7750
G.Skill 8GB 1866MHz RAM yapabilirsin Vatan'da %25 indirim ile.

Ama bence bir iki ay daha para biriktirip ekran kartını Sapphire HD 7770 Edition al.
FX 4100'de onboard ekran kartı var mydı? HD7750 ile crossfire olur mu eğer varsa ? Ayrıca bu güncellemeyi mayısın sonunda düşünüyorum o zaman kadar fiyatlar düşer büyük ihtimalle.

GTX 660 Ti al ve Windows 8 yükle. İlerleyen zamanlarda işlemci, RAM ve anakart 3'lüsünü değiştirirsin.

www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Dediğiniz tarzda ben de önceden düşündüm de kafamı karıştıran darboğazlık yapar mı ? Yine crysis3 üzerinden konuşcam ama bu oyunu mediumda darboğaz yapmadan hakkıyla oynatabilir mi ? Eğer oynatırsa sizin dediğiniz daha mantıklı tabi.

Bu sistemi beğendim.Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim bu sistem üzerinden. Ayrıca bir şey sorcaktım kasamı vatan bilgisayara götürsem bu parçaları kasanın içine monte ettirebilirim değil mi ? Ayrıca windows kurulumu vs orada yaptırırısam ücret ne kadar olur.

- - - Güncellendi - - -

Yukarıdaki işlemcide onboard ekran kartı var diye biliyorum. Bu ekran kartı oyun performansı açısından crysis3 ya da yeni çıkacak oyunlarda en azından mediumda oynatabilir mi ?

Bütçeyi yedin. Üstelik arkadaş daha sisteme sonradan yatırım yapacak mı onu bile bilmiyorsun ve o sisteme bu kart çok anormal gelecektir. Durumu kritikleştiriyor bence. İyi bir tercih değil şu an.

bu sistemi beğendim.Tecrübeli arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim bu sistem üzerinden.Ayrıca birşey sorcaktım kasamı vatan bilgisayara götürsem bu parçaları kasanın içine monte ettirebilirim değil mi ? Ayrıca windows kurulumu vs orada yaptırırısam ücret ne kadar olur.

- - - Güncellendi - - -

Yukarıdaki işlemcide onboard ekran kartı var diye biliyorum.Bu ekran kartı oyun performansı açısından crysis3 ya da yeni çıkacak oyunlarda en azından mediumda oynatabilir mi ?

Orta ayarlarda oynatır. Yeni çıkacak oyunları oynatır mı diye genelleme yapmayın lütfen size önerilen sistemlerin çoğu oyunları orta ayarda oynatacak sistemler. 600 TL ile oyun bilgisayarı kurmak hayalden ibaret. Anladığım kadarıyla bilgisayarı oyun, nette gezinme,video amaçlı topluyorsunuz ben olsam kendi önerdiğim sistemi alırım. Çünkü benim ihtiyaçlarımı karşılıyor. Sizde benim gibi arada bir oyun oynayıp sıkılınca kapatıyorsanız benim önerdiğim sistem tam size göre. Eğer ki oyun tutkunuysanız ve oyunlardan zevk almak istiyorsanız XBOX-PS3 alabilirsiniz bunun haricinde oyun bilgisayarı kurmak istiyorsanız biraz daha para biriktirirseniz güzel sistemler önerileceğinden emin olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı