Merhaba arkadaşlar, 5-6k arası laptop alacağım diye çıktığım yolda masaüstü toplamaya karar verdim. Kasa toplamak hakkında pek bilgim olmadığı için ayrı ayrı sitelerden almak yerine hazır sistemler üzerinde değişiklikler yaparak almayı düşünüyorum. Bu forumdan yaptığım araştırmalar sonucunda aşağıdaki sistemi Sinerji Neon B45-1660S Ryzen 5 2600 8 GB 240GB SSD GTX1660S
CPU: AMD Ryzen 5 2600X RAM: XPG 8GB Gammix D10 Kırmızı 3000mhz CL16 GPU: MSI GeForce GTX1660 Super Gaming X SSD: Kingston 240GB A400
değişiklikleriyle almayı düşünüyorum. Bu haliyle 4.471 TL tutuyor. Corsair Carbide Series SPEC-Delta kasasını çok önerdikleri için bu kasada kalmak istiyorum ve Sinerji dışındaki sitelerde gördüğüm kadarıyla ya daha pahalı ya da kalmamış. Bu sistem için bütçe dahilinde 75Hz IPS monitör önerir misiniz? Ayrıca sanırım adaptive sync nvidia ekran kartlarında kullanabilmek için display port ile bağlamamız gerekiyormuş bunu da göz önünde bulundurur musunuz?
Sinerji Neon A32-580GBM Ryzen 5 1600 8 GB 240GB SSD RX580 24
Bu sistemde de aynı değişiklikleri yapıp bir de üstüne monitör olarak Aoc 24G2U'yu seçersem 4.982 TL tutuyor. Fakat tabi ki ekran kartı olarak Sapphire Radeon RX580 Pulse OC var. Diyorum ki bu sistemi tercih edip ilerleyen yıllarda ekran kartımı güncellesem ve şimdilik ilk sisteme göre artan parayı SSD+ RAM+ bu monitöre mi harcasam? Ekran kartını güncelleme açısından ileride işlemci ve anakart yönünden sıkıntı yaşar mıyım?
Sistemi sadece oyun için kullanmayacağımdan ve beni daha uzun süre götürmesini istediğim bir sistem olduğundan Ryzen 5 1600 yerine 2600X tercih etmek istiyorum doğru mu düşünüyorum acaba? Anakart ve RAM konusunda da emin değilim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Biraz uzun ve karışık oldu sanırım, kusura bakmayın
ekran kartını inno3D de alabilirsiniz, aralarında performans farkı olmaz, ama MSI almak isterseniz de ventus modelini alıp 480 gb ssd alırsanız bence daha iyi olur. Monitör olarak da;
ekran kartını inno3D de alabilirsiniz, aralarında performans farkı olmaz, ama MSI almak isterseniz de ventus modelini alıp 480 gb ssd alırsanız bence daha iyi olur. Monitör olarak da;
Teşekkürler hocam, gaming x'in çokça önerildiğini gördüğüm için onu tercih etmek istedim soğutmasının daha iyi olması sebebiyle vs.
RAMleri 2*8 Crucial Ballistix Gri yapmaya karar verdim, bilginiz var mıdır acaba? Monitör de güzel duruyor fakat hakkında pek yorum bulamadım.