5000-6000 TL GTX 1060 sisteme işlemci ve anakart önerisi

sch

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 2-3 yıl önce kendimi idare edecek bir sistem toplamıştım ama uzun zamandır görev yöneticisini başlattığımda oyunlarda 100'de 100'e yakın işlemcimin kullanıldığını görüyorum. FPS'im 60 üstü tutunabilse de aldığım droplar ve akıcı olmayışından dolayı işlemcimi yükselterek başlamaya karar verdim. Şu anki bütçem ile işlemci ve anakart almayı düşünüyorum. Sonraki 5-6 ay içerisinde de ekran kartımı yenileyeceğim.
Şu anki sistemim.
İşlemci: Intel i5 7400 3500 MHz.
Anakart: ASUS H110MK.
Ekran kartı: GTX 1060 3GB ASUS.
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 2400 X2.
600W.
SSD 240GB WD.

Uzun bir süre en azından işlemci ve anakart yükseltme işinden kurtulmak istiyorum. Bu açıdan 5000-6000TL kadar bütçe ayırabiliyorum. Önerileriniz neler olur? Eğer işlemciyi çok yükseltirsem diğer kısımlardan biri sorun yaratabilir mi gibi sorular var aklımda (Power gibi). Intel'in 10. nesilini mi düşünmeliyim yoksa AMD Ryzen 7 3800X gibi bir işlemci ve yanına anakart mı almalıyım? Önerileriniz neler olur, bütçeyi duruma göre biraz daha da yükseltebilme şansım olabilir. Uzun süre beni dertten kurtaracak bir şeyler önerebilirseniz, ilerisi için yükseltmesi de kolay olursa sevinirim.
Acaba cevap verebilecek birileri var mı ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…