5000-6000 TL monitör önerisi

Bütçe
5000-6000 TL

Furkan Balcı

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
i5 12400F-RX 7700 XT sistemim için monitör arıyorum. Sadece FPS odaklı istemesem de FPS oyunlarında devri yakalayabilmek adına şu iki monitör arasında kaldım. Özellikle Philips'in indirimde olması kafamı karıştırdı. Hem oyun hem de günlük yaşamda keyifli görüntü alabilmek için hangisi daha uygun olur yorumlarınızı bekliyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Hem fiyat olarak benim attıklarımdan daha pahalı hem de 180hz. Sanırım IPS panel olmasından kaynaklı fakat VA panel kullananların yorumlarını okuduğumda şikayetçi gibi durmuyorlardı, aksine önerenler vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

VA da IPS de alınabilir ikisinin de kendi artıları kendi eksileri mevcut ama genel pencereden baktığın zaman IPS çok daha önde. IPS ve VA panelin farkını açıklayan çok konu var mesela şu konuya bakabilirsin bir fikir verir sana.

Teşekkürler, attığım monitörler hakkında bir fikriniz var mı? İlle de VA alacağım dersem. Ve şunu anlayamadım sonuçta bir tarafta 240hz ve 0.5ms gibi özellikler var, yine de IPS mi tercih ederdiniz?

Teşekkürler, attığım monitörler hakkında bir fikriniz var mı? İlle de VA alacağım dersem. Ve şunu anlayamadım sonuçta bir tarafta 240Hz ve 0.5ms gibi özellikler var, yine de IPS mi tercih ederdiniz?

Senin hangi özelliği aradığına bağlı. Benim için 144Hz veya 180Hz okey onun üstünde bir monitör almak gereksiz geliyor bana o yüzden renk olarak daha iyi olduğu için IPS'i tercih ederim. Ama sen illa yüksek Hz olsun dersen VA alıp yüksek Hz bir monitör de alabilirsin ne aradığına bağlı tamamen.

25m2N3200W ve R25F-30'un renk gamutu ve kontrastı iyi. Parlaklıkta keza fena değil. Görüntü kalitesi bakımından bu bütçelerdeki IPS monitörlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. FPS oyunları için alınacaksa IPS tabii ki de daha mantıklı olur.

Açıkçası tamamen FPS oyunlar için almıyorum fakat ara sıra oynarsam eksikliğini çok hissetmek istemediğimden belirttim. Daha çok dizi film izleyeceğim ya da çok rekabetçi olmayan oyunlar oynayacağım. O yüzden renk parlaklık gibi detaylar önemli ve renklerin VA panelde bu iki monitörün aynı fiyat bandındaki IPS panellerden daha iyi olduğunu sanıyorum. Bu koşullar altında bu iki monitörden daha iyi bir monitör öneriniz olur mu? Veya ikisinden hangisi sizce daha iyidir?

25m2N3200W al. OSD menüsünden response time ayarını faster yapmayı unutma. Şu anlık 1080p 240Hz monitörler arasında en beğendiğim model bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…