5000-6500 TL Arası Sistem Toplama

Raged

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, şimdiden cevap yazan herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki ay bir sistem toplayacağım ve hayatımda ilk kez bir sistem toplayacağım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum, bu işte hiç tecrübeli değilim ancak genel olarak kendi kafama göre oluşturduğum bir sistem ve bazı sorularım olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Kafamdaki sistem şu:
Ryzen 3600X
ASRock B450 PRO4
Corsair 3000MHZ LPX
Galax RTX 2060
Adata SU630 480GB
Zalman Z3 Plus
High Power Eco 600W 80+
Bu sistem şu an Sinerji'de 6442 TL yapıyor. Bu sistemi genel olarak açık dünya, battle royale oyunları oynamak için kullanacağım yani oyuna yönelik bir sistem olacak. Sorularım ise şunlar:

1- Bu sistem uyumlu bir şekilde çalışır mı?
2- Ryzen 3600 ile 3600X arasında performans olarak çok fark var mı? (Aralarında 400TL fark var eğer çok bir fark yoksa 3600'ü tercih etmek isterim)
3- Anakart olarak ASRock B450 PRO4 yerine B450M-HDV R4.0'ı tercih edersem ne gibi eksiklikler yaşayabilirim? (Aralarında yaklaşık 200TL fark var)
4- Ekran kartı fiyatları için biraz araştırma yaptım ve en ucuz RTX ekran kartı modeli Galax'ın modeliydi. Ancak burada sormak istediğim şey Galax RTX 2060 ile Galax RTX 2060 EX modeli arasında ne gibi bir fark var. Biraz araştırmak istedim internette ancak hiçbir şey çıkmadı aralarında sadece 60TL fark var ve siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
5-Kasa ve PSU tercihini nasıl buldunuz?
6-Sisteme yukarıdaki değişiklikleri yaparsam 5874 TL tutuyor, sizce aradaki 500 liralık farka değer mi yukarıda bahsettiğim sistem?
7- Önermek istediğiniz, sisteme eklemek istediğiniz ya da çıkartmak istediğiniz bir parça var mı? Sizin için bu paraya Ryzen 3000 serisi ve RTX 2060 bulunan ideal bir sistem nasıl olmalı?

Herkese teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Anakartın BIOS güncellemesini yapmanız gerekir.
  2. Ryzen 5 3600'ü tercih edin. Ryzen 5 3600 vs. 3600X: Which should you buy?
  3. Ben olsam B450 Pro 4'ü tercih ederim. Mosfet soğutucusu olan bir anakart seçmek işlemciyi daha rahat turbo frekansta tutabilir diye düşünüyorum.
  4. GALAX GeForce® RTX 2060 (1-Click OC) - GALAX GeForce® RTX 2060 EX (1-Click OC) bu linklerden baktığımız zaman EX modelinin arka plaka, ısı boruları daha iyiği dağılmış ve değiştirilebilir aydınkatmaya sahip. Bence değer.
  5. Zalmam Z3 Plus'ın fiyatı ne? Ayrıca o güç kaynağı giriş seviye. Daha iyi bir şey alınabilir.

Belirli bir yerden almak zorunlu mu? En son bütçeniz ne?

Kasanın fiyatı iyiymiş ama sosyalde ayrı bir konu açıp kullananlardan görüş al.
Kasayı öncelikle Sinerji'de görmüştüm sosyalde araştırma yaptım. Alanlar memnun gayet fan kontrolcüsü falan varmış da benim için önemli olan hava akışı. Zaten rgb hayranı falan da değilim iş yapsın yeter. Daha çok Sinerji ya da Teknobiyotik'ten verebilirseniz örneği iyi olur. Çünkü kendim toplamayı bilmediğimden siteden direk satın alacağım sistemi. Son bütçem 6500 TL

Bir incelemesini felan bulamadım ama LLC resonant half-bridge ve Advanced DC to DC Converter topolojilerini kullanması önemli. Ayriyeten Japon yapımı kapasitörler kullanılmış.
Buda tercih edilebilir.

Bir incelemesini felan bulamadım ama LLC resonant half-bridge ve Advanced DC to DC Converter topolojilerini kullanması önemli. Ayriyeten Japon yapımı kapasitörler kullanılmış.
Buda tercih edilebilir.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Bilgisayarı sipariş verirken not kısmına bios'u güncellemeleri gerektiğini yazarsam kendileri güncelleyip yolluyorlarmış.

Son durumu bilmiyorum fakat RTX almak için spesifik bir sebebin var mı?
Aslında yok. Daha çok oyunların test videolarını izledikten sonra ve yeni bir teknoloji olması açısından RTX istiyorum. Ancak tabiki RTX Super serisine gücüm yetmiyor. O yüzden kararım bu yönde

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı