5000₺ Render için AMD bilgisayar toplama

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhabalar, bir dostum için bilgisayar toplayacağız. Render işlemi için kullanacak çoğunlukla (animasyon yapımıdır, karakter tasarımıdır vesaire) ve AMD tabanlı bir bilgisayar toplamak istiyor. Önerilerinizi bekliyorum. Bütçe 5000₺´yi aşmaması çok önemli, bu arada ve İtopya ile İncehesap üzerinden almayı planlıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakart: Asus PRIME B450M-K AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bellek: NEOFORZA BLACK FAYE 8 GB DDR4 3000 MHZ SOGUTUCULU PC BELLEK Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (x2)

Ekran Kartı: Sapphire RX 5500 XT Pulse 11295-03-20G 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

SSD: Kingston 480 GB A400 SA400M8/480G M.2 SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Psu: Thermaltake Litepower 550W APFC 12cm Fanlı PSU Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasa: Aerocool Ore Saturn AE-ORS RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Biraz bütçenizi aşıyor fakat 240 GB SSD ve anakartı düşürürerek alırsanız 5000₺ bütçenizde bir sistem olur.

Küçük bir not: Sadece ve sadece Render için yapılacaksa Ryzen 7 2700x alınabilir.

Son düzenleme:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Anakart: Asus PRIME B450M-K AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bellek: NEOFORZA BLACK FAYE 8 GB DDR4 3000 MHZ SOGUTUCULU PC BELLEK Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (X2)

Ekran kartı: Sapphire RX 5500 XT Pulse 11295-03-20G 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

SSD: Kingston 480 GB A400 SA400M8/480G M.2 SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

PSU: Thermaltake Litepower 550W APFC 12cm Fanlı PSU Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Kasa: Aerocool Ore Saturn AE-ORS RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Biraz bütçenizi aşıyor fakat 240 GB SSD ve anakartı düşürürerek alırsanız 5000₺ bütçenizde bir sistem olur.

Full render içinse ekran kartını GT 730A bile düşürüp işlemici alabilir oyun oynanmayacaksa sadece ekrana görüntü versin yeter.

Kullandığınız render programları ekran kartı bazlı ise AMD tavsiye etmem ekran kartı olarak. RX 5700 XT kullanıyorum, çok fazla problem yaşıyorum render programlarında. Ancak oyunlarda gayet iyi.

Kullandığınız render programları ekran kartı bazlı ise AMD tavsiye etmem ekran kartı olarak. RX 5700 XT kullanıyorum, çok fazla problem yaşıyorum render programlarında. Ancak oyunlarda gayet iyi.
Blender gibi programlar kullanacakmış, ekran kartı olarak ne önerirsiniz bu durumda?

Blender gibi programlar kullanacakmış, ekran kartı olarak ne önerirsiniz bu durumda?
Blender pek bir bilgim yok. Ancak ben AMD kart ile V-Ray GPU render alamıyorum, desteklemiyor. Yeni çıkan D5 Render motoru RTX kartlarla çalışıyor. Lumion kullanıyorum aktif olarak. Yağmur efekti vb veriyorum AMD alamıyor bunun renderını, ya da ayar kalitesini arttırınca kendini kapatıyor. Bütçeyi aşabilirseniz RTX 2060 tavsiye ediyorum.

Blender pek bir bilgim yok. Ancak ben AMD kart ile V-Ray GPU render alamıyorum, desteklemiyor. Yeni çıkan D5 Render motoru RTX kartlarla çalışıyor. Lumion kullanıyorum aktif olarak. Yağmur efekti vb veriyorum AMD alamıyor bunun renderını, ya da ayar kalitesini arttırınca kendini kapatıyor. Bütçeyi aşabilirseniz RTX 2060 tavsiye ediyorum.
Bütçe aşımı pek mümkün değil gibi gözüküyor :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı