5000 serisi beklenilir mi?

super_ikili

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Şu birkaç aydır bilgisayar alma fikri aklımda vardı. Dizeceksem 4080 Super'li dizerim dedim fakat 5000 serisinin çıkacağını yeni duydum. Sizce 4080 yerine 5000 serisini beklemeli miyim? Ve ya fiyatları ne kadar değişir ve hangisini alabilirim?

Selam. Şu birkaç aydır bilgisayar alma fikri aklımda vardı. Dizeceksem 4080 Super'li dizerim dedim fakat 5000 serisinin çıkacağını yeni duydum. Sizce 4080 yerine 5000 serisini beklemeli miyim? Ve ya fiyatları ne kadar değişir ve hangisini alabilirim?

Kesinlikle bekleyin hocam. Fiyatlar daha başlangıç fiyatları.

Kesinlikle bekleyin hocam. Fiyatlar daha başlangıç fiyatları.

Ya peki i9 ve 32 GB RAM'lı bir sistem dizsem şu an 4080 ile yaklaşık 120000 TL tutuyor ne kadar fiyat artışı olur? Ve 5080 mi almalıyım yoksa 5090'a daha fazla verip daha fazla performans almaya değer mi?

Beklenir, 5070 Ti alırsınız muhtemelen.

Şey duydum 4090 ile aynı performansdaymış DLSS falan ile.

Ya peki i9 ve 32 GB RAM'lı bir sistem dizsem şu an 4080 ile yaklaşık 120000 TL tutuyor ne kadar fiyat artışı olur? Ve 5080 mi almalıyım yoksa 5090'a daha fazla verip daha fazla performans almaya değer mi?

Ryzen+NVIDIA yapmanız daha mantıklı olur hocam oyun vs oynayacaksanız. 5090'ın fiyatı tamamen belli olunca düşünürsünüz o konuyu ancak fiyat farkı az olursa 5090 çok daha mantıklı olur.

Şey duydum 4090 ile aynı performansdaymış DLSS falan ile.

5070 ile 4090 aynı performansı sağlıyor hocam DLSS ile birlikte.

Ryzen+NVIDIA yapmanız daha mantıklı olur hocam oyun vs oynayacaksanız. 5090'ın fiyatı tamamen belli olunca düşünürsünüz o konuyu ancak fiyat farkı az olursa 5090 çok daha mantıklı olur.

Ya Ryzen'a karşı nedense ön yargım var biraz çok da sevdiğim bir marka değil kendisi. Intel ile aralarındaki performans farkı ne ki?

5070 ile 4090 aynı performansı sağlıyor hocam DLSS ile birlikte.
Pazarlama yalani o inanmamak lazim. Ama yine de iyi kart 5070.

Ya Ryzen'a karşı nedense ön yargım var biraz çok da sevdiğim bir marka değil kendisi. Intel ile aralarındaki performans farkı ne ki?
Intel stabil degil son çıkardığı islemcilerde. Emin olun AMD her konuda daha stabil ve guvenilir suan. Ileride degisebilir durum ama suan böyle.

5070TI + 9700X alirsiniz tadindan yenmez.

Soket değişim süresi farkları gibi farklar var hocam, Ryzen işlemciler oyun açısından daha rahat çalışıyor denilebilir. Sağlam bir X870 anakart alıp onu 6 sene kullanmakda sizin elinizde olur.

Intel stabil degil son çıkardığı islemcilerde. Emin olun AMD her konuda daha stabil ve guvenilir şu an. Ileride degisebilir durum ama şu an böyle.

5070 Ti + 9700X alirsiniz tadindan yenmez.

Kartın testleri gelene kadar hiçbir şeyi bilemeyiz hocam, testler gelince sular açığa çıkar.

Intel stabil degil son çıkardığı islemcilerde. Emin olun AMD her konuda daha stabil ve guvenilir şu an. Ileride degisebilir durum ama şu an böyle.

5070 Ti + 9700X alirsiniz tadindan yenmez.

O zaman bekleyeyim hem fiyatları görerim ona göre sistem ayarlarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı