5000 serisi laptoplar ne zaman satışa çıkar?

Ben de baya araştırdım, NVIDIA kaynaklı global bir sorunmuş. Reddit'de çeşitli modeller için "sonunda elime ulaştı" şeklinde paylaşımlar gördüm ama bizim modele denk gelmedim. 16inch modellerde sıkıntı var sanırım özellikle. Asus TR kendi sitesinde aynı modeli ön siparişle 1 Mayıs - 15 Mayıs arası gönderime başlanacaktır şeklinde sunuyor. Umarım bir bildikleri olduğundan böyle yazmışlardır. Her halükarda üretim ve tedarik sürecinde böyle bir gecikme olduğundan nasıl haberdar olunmaz anlamıyorum. Bu kadar dev şirketler "yetiştiririz heralde yaa" diye açık iletişim olmadan mı hareket ediyorlar gerçekten

Bugün Amazon'dan yeni bir özür maili gelmiş. Teslimat tarihi kesinleşince hemen haberdar edeceklermiş. İsterseniz iptal edebilirsiniz demişler.

Ben de bekleyeceğim. Bekleyecekler için en iyisi bu saatten sonra bu konuyu düşünmemek, ilgilenmemek. Sayılı gün bir şekilde geçiyor da belirsiz süre geçmez başka türlü. Umarım bir an önce çözülür sıkıntı. Kolay gelsin herkese.

Modelin satılmaya devam ettiği birkaç yerde ön sipariş bilgisi değişmiş.

Gpn teknoloji: Bu ürün için yalnızca ön sipariş seçeneği mevcuttur. Ürünün gönderimi 28.04.2025-11.05.2025 tarihleri arasında sağlanmaya başlanacaktır.

İtopya: Ön sipariştir!!! 1 Mayıs'ta kargoya verilecektir.

Asus shop: Bu ürün için sadece ön sipariş seçeneği mevcuttur. Ürünün gönderimi 01.05.2025-15.05.2025 tarihleri arasında sağlanmaya başlanacaktır.

Yine risk mi alıyorlar yoksa net bir bilgi mi geldi bilmiyorum ama her platform Mayıs başını işaret ediyor şu an. Haber vereyim dedim.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Herhangi bir haber, duyum alan var mı ?

Merhabalar,

Herhangi bir haber, duyum alan var mı ?
Merhaba. Bana birkaç kez "en kısa sürede bilgi vereceğiz" deyip bilgi sağlayamamalarının ardından en son "Talebiniz takip listesine alınmış. Arka planda araştırmalarımızı ve görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu süreç 14 gün sürüyor. Size en geç bu sürenin sonunda daha net bilgi vereceğiz." demişlerdi. Dün takibe alınmasının 15. gününde tekrar aradım ve yine ek bir bilgi veremeyeceklerini, sürecin hala belirsiz olduğunu ilettiler. Ben de dün itibariyle pes edip siparişimi iptal ettim.

Dünya çapında yeni nesil Asus ROG Strixlerin akıbeti hiçbir yerde belli değil sanırım, hiç rastlamadım çünkü Reddit'te baya bakınmama rağmen. Scar ve Zephyrus serisi yeni modeller ulaşmış, Strix serisi laptopunu paylaşıp sonunda geldi diyene rastlamadım. 5070ti'lı laptoplar genel olarak gecikmeliydi ama başka markaların şu an Türkiye'de stoğu olan 5070ti'lı modelleri var. Mesela MSI Vector 16 HX, bizim sipariş verdiğimiz laptop ile aynı işlemci ve ekran kartına sahip ve "stokta" ifadesiyle satışta.

İlk defa Amazon beni hayal kırıklığına uğratmış oldu. Asus'u ben darlasam daha fazla bilgi alabilirdim gibi geliyor Ki müşteri hizmetlerinin ilettiğine göre baya yoğun telefon alıyorlarmış bu model ile ilgili. Amazon'dan ağırlığını daha net koyabilmesini, en azından Asus tarafında gecikmenin kaynağını öğrenip bize iletmesini ve bu sayede gecikmenin ne kadar uzun olabileceğine dair fikir edinmemizi sağlamalarını beklerdim. Belki ürünler daha üretim aşamasında bile değil yani, sıfır bilgi.

En son dayanamadım şu minvalde bir şey söyledim: "Benim laptopa aktif ihtiyacım var, belirsiz bir şekilde bekleme kotam doldu. Bu kadar beklememin sebebi de sürekli sizden en kısa sürede bilgi verileceğine dair geri bildirim almamdı. Bari ürünü iptal edeyim kredi kartı limitim boşa çıksın. Böylece iade yansıdığında muadili ürünlerin stokları bitmemiş olursa onlardan alabilirim. Ama olur da benim ürünü iptal etmemden birkaç gün içinde güncelleme olursa, bana iletip ürünü tekrar alma hakkı sağlayabilmenizi dilerim." Mümkün değil dendi. Çok düşük düzeyde, makul bir istekti bence. Zira asıl hatalı taraf Amazon olmasa da, iletişim konusunda gerekeni sağlayabildiklerini düşünmüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam ürün satıştayken "ön sipariş ürünü olduğu için gecikme yaşanabilir" benzeri bir uyarı bile yoktu. Eminim sitede bir yerde yazıyordur da, satış sayfasında çok net bir şekilde 15 Nisan'da teslim edilecek yazıyordu. Bir uyarıya bile gerek duymadan böyle pazarlıyorsan, bari bu eminliğin hakkını ver. Senden kaynaklanmayan bir sorun oluştuğu senaryoda, sorunun kaynağından net bilgi almak için elinden geleni yap. Sanmıyorum ki koskoca Amazon, bilgi almak için elinden geleni yapıyor olsa böyle sürekli belirsiz ifadelerle karşı karşıya kalırdık.

Yiğidi öldür hakkını yeme tabii. Şunu da belirteyim, müşteri hizmetleri personelleri gerçekten mükemmel. Ben müşteri hizmetleri personelini suçlar bir dille konuşan bir insan değilim dolayısıyla bunun bir etkisi olacaktıysa da bilmiyorum ama hepsi inanılmaz nazik, işini hakkıyla yapan insanlar. Samimi bir şekilde anlaşıldığını hissettirecek şekilde iletişim kuruyorlar. Bu sayede bu süreçte hiç sinir, stres yaşamadım. Dediğim gibi hayal kırıklığı sadece. Ya net bilgi verebil, oyalama. Yapamıyorsan da kullanıcıyı ufak da olsa mutlu edebilecek çözümler için personeline biraz inisiyatif kullanabilme gücü sağla. Hani 3 gün gecikti, hop indirim kodu gibi bir şey değil de; müşteri senin sorunu çözebileceğine ya da en azından daha net bilgi sağlayabileceğine güvenip haftalarca beklemişse, gönlünü hoş tutmak için elinde ufak da olsa bir opsiyonun olsun.

Arkadaşlar selam,

benim laptopu amazon bugün göndermiş, benim gibi ön sipariş verenlerinkini de göndermiştir diye düşünüyorum. tam 3 hafta kadar rötarlı oldu ama olsun
Umarım tam anlamı ile elimize sıkıntısız geçer. Ön siparişini iptal eden arkadaşlarda umarım istediklerini bulmuşlardır. ürün elime ulaşınca yine yazarım.

Az önce bana da bildirim geldi, Ankaradan kargoya verilmiş, aras. Kimden tedarik ettiler acaba

99300 e satıyorlar 2 adet. İptal edenlerinki sanırım.

Touchpad'i arızalı geldi ama iade ettim ondan direkt. 170k küsür para eden bir cihazın sorunlu gelmesini anlamıyorum gerçekten, özellikle 2025'te.

Dosya Ekleri

• 3c9f4153-7f1a-4014-9436-8c1c260536ca.jpg
    175,4 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…