5000 TL 3D yazıcı önerisi

714816

Decipat
Meehaba. Biliyorum çok komik bir miktar yazıcı için 25-30klık modeller varken. Ama benim de bütçem bu. Aslında 2 şey soracağım.
1: Almaya değer mi?
2: Almaya değerse hangi modeli önerirsiniz?
Bu arada kesinlikle sıfır beklentim yok, düzgün 2. el almak istiyorum. 4500'e ender 5 buldum ama kalitesinden şüpheliyim. 5K'ya sıfır saçma sapan bir ürün alacağıma 2. el aslan gibi yazıcı almak daha mantıklı geldi.
Bu arada iş amaçlı değil sadece ve sadece hobi amaçlı yapacağım. Evde kullanmalık yani devasa bir şey olursa güzel olur. Taşınabilirlik falan benim için gereksiz kalıyor.
Ve bu işten hiç anlamadığım için çok karmaşık olmayan bir şey lazım. Bu kadar isteği de 5K'ya sığdırmak lazım. 😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yazıcı işlerinde yeniyim ama işine yarayacaksa bence alabilirsin

Model olarak bütçene tam uyan değil ama yakın bir model var zamanında epey sevilen bir modelmiş galiba ender 3 V2 Neo özellikleri hakkında yine pek bir bilgim yok 6500 TL fiyat bandında bir araştırıp bakabilirsin.

Ancak bu ürünler alınınca bir kere alınır adamakıllı alınır bekleyip düzgün bir şeyler almanı önermesem olmaz.

Sıfır makine için: Neo tarih oldu, Neo fiyatlarına SE alınabiliyorken o tip bir hataya düşmeyin.

@714816

5000'e devasa bir ürün ikinci el de olsa mümkün değil. Ender 3 S1 modelini ikinci el olarak alma şansın var.
Devasa üründen kastım makinenin büyüklüğü benim için fark etmiyor, boyutu önemli deĝil kaliteli olsun yeter.
Ayrıca sarı sitede bulduklarım arasından şunlar var:
Ender 3 V2
Ender 3 S1
Ender 5 PRO
Ender 3 V3 SE var.
Hepsinin fiyatı 4500 TL. Ender 5 PRO olanı benim evime çok yakın gidip elden teslim alabilirim. Ne önerirsiniz?

V2 kesinlikle olmaz.

S1 yerine SE daha iyi olabilir. S1'in bazı artıları olsa da daha yavaş.

5 Pro'ya karşı karışık duygular besliyorum, 5 yıllık makine, haliyle hızı SE'ninkinden oldukça düşük. Menemen'deki üründen bahsediyorsan direct drive da takılmış ama ben SE alırdım, hız önemli çünkü süreç çok yavaş.

Son düzenleme:
V2 kesinlikle olmaz.

S1 yerine SE daha iyi olabilir. S1'in bazı artıları olsa da daha yavaş.

5 Pro'ya karşı karışık duygular besliyorum, 5 yıllık makine, haliyle hızı SE'ninkinden oldukça düşük. Menemen'deki üründen bahsediyorsan direct drive da takılmış ama ben SE alırdım, hız önemli çünkü süreç çok yavaş.
Ne kadar bir süreden bahsediyoruz? Mesela orta boyutta bir şey bassam, 5 Pro ile SE arasında ne kadar bir süre farkı olur? 5 Pro çok güzel geldi gözüme.

Arada 2 kat gibi bir fark var.

Modele ve katman yüksekliğine göre herşey değişir. Mesela görseldekini V2 ile 6 saatten az sürede basmışım, klasik support ve 0.2mm katman yüksekliği ile. Model 8 cm yüksekliğinde.

5 Pro'da da yakın sürede basarsın, bendeki mevcut makinede hızı maks. 200mm/sn yapsam 3 saatin altında basar. SE'nin de tipik baskı hızı 180mm/sn olarak geçiyor, tahminen biraz daha düşük hızda basılması daha iyi olur ama gene de bu model için SE'de 2 tane basarken 5 Pro'da tahminen bir tane basabileceğini söyleyeyim. 😁

Reklam hızlarında hiçbiri basmaz.

Gene de 5 Pro sahibinden hız bilgisini alabilirsin, belki hıza yönelik bir upgrade yapmıştır.

yilan.jpg

Son düzenleme:
Arada 2 kat gibi bir fark var.

Modele ve katman yüksekliğine göre herşey değişir. Mesela görseldekini V2 ile 6 saatten az sürede basmışım, klasik support ve 0.2mm katman yüksekliği ile. Model 8 cm yüksekliğinde.

5 Pro'da da yakın sürede basarsın, bendeki mevcut makinede hızı maks. 200mm/sn yapsam 3 saatin altında basar. SE'nin de tipik baskı hızı 180mm/sn olarak geçiyor, tahminen biraz daha düşük hızda basılması daha iyi olur ama gene de bu model için SE'de 2 tane basarken 5 Pro'da tahminen bir tane basabileceğini söyleyeyim. 😁

Reklam hızlarında hiçbiri basmaz.

Gene de 5 Pro sahibinden hız bilgisini alabilirsin, belki hıza yönelik bir upgrade yapmıştır.

Eki Görüntüle 2251354
Hocam bir şey soracağım, atıyorum 30 cm yüksekliğinde bir şey yapacağım ve makine bu kadar yükseği basamıyor. Modelin kusursuz olarak yarısını bassam sonra diğer yarısını basıp bu ikisini birleştirsem olur mu? Tutkalla mesela?

Ve SE almaya karar verdim diyebilirim. Ben bu konuda gram bilgisi olmayan biri olduğum için siz ne derseniz onu alacağım. :D

Hocam Ender 5'i sordum adam hızının 120 olduğunu söyledi maksimum. Vazgeçtim SE alıcağım dediğiniz gibi. :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı