5000 TL 3DS Max İçin Anakart CPU GPU Önerisi

Hacıbaba

Hectopat
Daha fazla  
Ben Animasyon ve Oyun Tasarımı bölümünde okumaktayim. Biz program olarak 3DS Max programını kullanıyoruz ve pratik yapmak için iyi bir bilgisayara ihtiyacım var. Bu program cok guclu bir sistem gerektiriyor. Bütçem en fazla 5000 TL. Fakat daha önceden 2500 TL'ye kasa topladım (sadece kasanın içerisindeki donanım değeri). Ekran kartım R9 280X 16 GB RAM, 3 tane fan var ve işlemcim AMD (orta seviye işlemci). Kasam Xigmatek Talon. Ben sadece 5000 TL'ye anakart, işlemci ve ekran kartı almayı düşünüyorum. Ekran karti konusunda yeni GTX serisini düşünüyorum. Çünkü aynı zamanda ultra grafiklerde oyun da oynamak istiyorum. Bu program icin Quadro ekran kartı kullanılıyor fakat yeni GTX'ler güçlü bir mimariye sahip. Monitor olarak siradan oyuncu monitore sahibim (1600x1200 çözünürlüğünde) Bana bu konuda bilgi verebilecek olan var mi? 5000 TL'ye en mantikli hangi parçaları alabilirim? Güçlü programları kasmadan calistirmak için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değişikliği yapacaksanız yeni nesil sisteme geçersiniz. Bunun için RAM de değiştirmeniz gerek. DDR4 sistemler piyasada, zaten muhtemelen DDR3 kullanıyorsunuz. Tekrar DDR3 sistem toplamanız mantıklı olmaz.
  • Intel i7 6700K - 1300 TL
  • GTX 1080 - 3000 TL
500-600 TL civarı anakart alınsa, geriye 100-200 TL bütçe kalıyor. Elinizdeki parçaların kullanılmayacak olanlarını satıp biraz daha bütçe artırabilirseniz 32 GB RAM koyulur sisteme, ondan sonra hem oyun hem 3D tasarım/render amaçlı kullanabilirsiniz sorunsuzca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…