5000 TL Acer vs HP laptop

bilallica

Hectopat
Selamlar herkese, 5000 TL bandında bir bilgisayar arıyordum. Genellikle 3dsmax, corona render, vray render, AutoCAD ve bazen de oyun, After Effects vs. kullanılacak bir cihaz arıyordum.

Şu 2 cihaz arasında kalmıştım:

HP 15-CX0042NT

HP 15-BC509NT

Bu 2 cihaz da 13 Nisan 2020 tarihi itibariyle 5500 TL.

Fakat sonra Evkur'da şu cihaz gözüme çarptı:

Acer NH.Q5XEY.00A Nitro

Bu cihazın da fiyatı 4600 TL.

Özellikleri birbirine oldukça yakın cihazlar, dediğim gibi ilk önceliğim oyun olmasa da bir oyun bilgisayarı lazım render işlemleri yapabilmek ve 3D modelleme için.

Fikri olan varsa çok makbule geçer, şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HP laptoplarda ısınma sorunu var diye biliyorum. Acer marka laptop dahili ekran kartı için sistemden 2 GB RAM kullanıyor. Oyunlarda 2 GB RAM kullanımı olmuyor. Acer alırsanız kesinlikle RAM yükseltmesi yapmanızı öneririm. Bir de render ve 3D işlemleri için Intel işlemcili laptop tavsiye ederim. Acer'in Intel işlemcili modellerine bakabilirsiniz.

Hocam HP'nin 1050ti lı modelini kesinlikle önermiyorum. 6 ay önce almıştım. 2 aylık kullanımımda 2 kere servise gitti birisi ısınmayı engelleyemediğimden diğeri de fanı bozulmuştu bende iade ettim kendisini. Ama yiğiti öldür hakkını yeme derler hp servisi kadar kaliteli bir servisle karşılaşmadım.

CS:GO Oynarken sıcaklık min 90 max 99 ort 97 olarak seyrediyordu.

HP i5 9300h ve gtx 1650 modelini yaklaşık 3 Hafta önce 5bine aldım. Fiyatların zamanla düşücegini düşünüyorum eğer aceleniz yoksa beklemenizi öneririm açıkçası gtx 1050 laptop için 5500 lira vermek resmen insanları dolandırmak gibi bir şey. İnsanların evde olup sıkılmasını değerlendirmeye çalışıyorlar. Dediğim gibi vaktin varsa beklemeni öneririm.

Fakat acil ihtiyacın varsa kesinlikle HP almanı öneririm. Özellikle yeni kasasıyla birlikte hoparlör ve şarj olayını çok iyi yapmışlar fiyat olarak 2 kat daha pahalıya alınan laptop tan daha rahat kullanıyorum arkadaşım şarjsız 30 dakika gta 5 oynayamıyor 9 bin vermişken... Ben şarja takmadan 2 saate yakın oynuyorum. Tek hoşuma gitmeyen noktası fan hızı. 62-63 dereceye kadar hiç ses yok sıfır ses. Fakat 80-90 derecelere çıktımı rahatsız ediyor sesi fazlasıyla.

Ekleme = arkadaşlar benimle aynı anda yorum atmış geç gördüm. Gta 5 yüksek ayarlarda 60 fps sabit 65 derece oynuyorum. LOL en yüksek ayarlarda sabit 74 derece. Eu4 60 derece istediğin oyunu sorabilirsin

Son düzenleme:
Peki gtx 1050 olan modeli hiç gören oldu mu, kasası gamer değil de normal tip.

1050 ti istiyorum ama ısınma sorununu nasıl tarif edersiniz?

Acer ips ekran ama diğer performans konusunda ne gibi HP ile arasında fark olur acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…