5000 TL AMD anakart ve işlemci tavsiyesi

387018

Hectopat
Mid tier (ASUS veya MSI) anakart AMD kullanacağım sanırım, işlemci olarak 3000 veya 5000 serisi almayı düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum

Render yapmayacaksanız 5900x veya 5800x gibi bir işlemciye gerek yok. 5600x oyun için her anlamda işinizi çok rahatlıkla görür. 5000 nesili oyun konusunda çoğu işlemci hemen hemen birbirlerine yakın aralarındaki fiyat farkı sadece çekirdek sayılarından geliyor bile denilebilir.

Başta yazmayı unutmuşum render yapıyorum evet. 5800X alıyorum o zaman teşekkürler.

Hocam 5800x alırsan 5K bütçenin kalanına anakart bulman pek olası değil yalnız sanki?

Başta yazmayı unutmuşum render yapıyorum evet. 5800X alıyorum o zaman teşekkürler.

5800x önerecektim hocam ama ona yakışır bir anakart bulamadım. Bütçeniz tam 5000 ise 5800x için "iyi" bir B550 anakart bulmanız zor olabilir. Onun yerine 11.nesil çıktıktan sonra i7 11700K ile orta seviye bir Z serisi anakart alabilirsiniz. 11700K'nın render performansı 5800x'den iyi olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca 5800x alırsanız iyi bir anakart almanız zor eğer bütçeniz en fazla 5000 TL ise.

Hocam 5800X alırsan 5K bütçenin kalanına anakart bulman pek olası değil yalnız sanki?

TUF B550M PLUS alıyorum 1.4K, işlemci 3.7k 100 TL fark var sorun yok. Biosis'ten alıyorum malzemeleri diğer firmalara göre daha ucuz satış yapıyorlar.

TUF B550M PLUS alıyorum 1.4K, işlemci 3.7k 100 TL fark var sorun yok. Biosis'ten alıyorum malzemeleri diğer firmalara göre daha ucuz satış yapıyorlar.
İşlemci 3.7k mı? Ben 4k olarak buldum hocam en ucuz 3.9k buldum o yüzden önermedim ne olursa olsun bütçeyi aşmak istemedim. Ama bütçeniz yeterli ise tercih edebilirsiniz.

İşlemci 3.7k mı? Ben 4k olarak buldum hocam en ucuz 3.9k buldum o yüzden önermedim ne olursa olsun bütçeyi aşmak istemedim. Ama bütçeniz yeterli ise tercih edebilirsiniz.
Alışveriş yapacağım yer bayilere özel satış yapıyor normal piyasa fiyatlarından %10'a kadar daha ucuza geliyor.
Prime plus gerçekten çok iyi bir anakart TUF veya ROG alamayan arkadaşlara tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…