bakaykutçum
Decapat
RX 570 8 gb VRAM işleyecek kapasitede değil hocam. 50 tl daha verip bunu alın.Evet arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 5000 TL'lik bir AMD sistem toplamak var kafamda, monitör hariç resimdeki sistemi Vatan'dan kendim oluşturdum, ekran kartını satın aldım onun dışındaki parçalarda fikrinizi istiyorum. Özellikle anakart konusunda çok kararsızım.
İşlemci, RAM az çok fiyata bağlı ama anakart konusunda çok seçenek var.
Eki Görüntüle 343852
- Anakart
- PSU
- Kasa (Tabii ki zevke bağlı ancak uygun fiyat ve çoklu fan benim için daha önemli.)
- RAM frekansı (Önereceğiniz anakarta uygun haç Hz RAM alabilirim.)
Ekran kartını almış galiba hocamRX 570 8 gb VRAM işleyecek kapasitede değil hocam. 50 tl daha verip bunu alın.
Sapphire Pulse Amd Radeon RX 580 4G OC 256 Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
Sorun yok 8 gb biraz fazla bence.Ekran kartını almış galiba hocam
Bence ekran kartını msi armor alma çünkü çok ses çıkardığını söylüyorlar msi nin başka modeli veya başka marka bir ekran kartı al yada iade et armoru başka alEvet arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi 5000 TL'lik bir AMD sistem toplamak var kafamda, monitör hariç resimdeki sistemi Vatan'dan kendim oluşturdum, ekran kartını satın aldım onun dışındaki parçalarda fikrinizi istiyorum. Özellikle anakart konusunda çok kararsızım.
İşlemci, RAM az çok fiyata bağlı ama anakart konusunda çok seçenek var.
Eki Görüntüle 343852
- Anakart
- PSU
- Kasa (Tabii ki zevke bağlı ancak uygun fiyat ve çoklu fan benim için daha önemli.)
- RAM frekansı (Önereceğiniz anakarta uygun haç Hz RAM alabilirim.)
Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın giremiyordum gerçi siz de geç yazmışsınız konuyu 15 kasımda açmışımBlackfriday de sistemi topladım öncesinde ise ekran kartını iade ettim. Burda sadece ssd yazmamın sebebi eski hdd mi kullanacak olmamdı onu da belirteyim.
ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG
RYZEN 5 2600
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
KINGSTON 8 GB 3000 MHZ CL15
RAMPAGE SPEKTRUM KASA
COOLER MASTER 750 W 80 PLUS GOLD
TOSHIBA 500 GB HDD
Toplam 5200 tuttu HDD hariç o vardı zaten. Monitör aldım bir de 144 Hz. PSU ve ekran kartında CW sorunu çıktı maalesef onları servise göndermeyi düşünüyorum yaygın bir sorunmuş da ikisinde de olması benim şansım heralde. Onun dışında ekran kartı ve anakart RGB li. Kasa da 4 adet RGB li fanla geliyor iki tarafı temperli cam güzel oldu içime sindi ama CW tüm tadınızı kaçırıyor maalesef. Anakart da bios güncel değildi güncelledim ancak 3000 Mhz RAM kabul etmiyor. Elle deneyin 2933’ü dendi ama uğraşmadım Ryzen traji komik şekilde bu sorunu hala çözememiş Ryzen işlemci alacakların haberi olsun. Oyun performaslarına gelirsek Fortnite destansı ayarlarda 80 fps Cs Go 250 fps aldım örnek olarak bunları söyleyeyim. Bunların borcu bitince Samsung Evo 970 500 Gb SSD ve aynı RAM’den bir tane daha almayı düşünüyorum. İnşallah CW sorunlarını çözebilirim eski kasamı 10 sene kullandım. Hala da LoL ve CS açıyordu bu kasa 5 6 sene götürse beni kafi. Alışverişlerimi de Vatan ve Hepsiburada’dan yaptım alışveriş sırasında bir problem yaşamadım çok şükür. Neden bu ikisi derseniz bu ikisinde özellikle Vatan’da çok indirim vardı ve sadece ikisinde benim bildiğim kadarıyla 6 taksit yapınca vade farkı alınmıyor. Anakartı ve güç kaynağını ileriye dönük olsun düşüncesiyle aldım hatta işlemciyi de sayabiliriz. Yoksa çok daha uyguna toplanabilirdi RX580 li sistem onun da farkındayım.
Ekran kartını kuramadıysanız ben size yardımcı olabilirim bende yeni ekran kartı aldım AMD sürücüyü biliyorum. instagram üzerinden ulaşırsanız bana görsel olarak yardımcı olabilirim. Sasafakben instagram kullanıcı adım.Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın giremiyordum gerçi siz de geç yazmışsınız konuyu 15 kasımda açmışımBlackfriday de sistemi topladım öncesinde ise ekran kartını iade ettim. Burda sadece ssd yazmamın sebebi eski hdd mi kullanacak olmamdı onu da belirteyim.
ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG
RYZEN 5 2600
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB
KINGSTON 8 GB 3000 MHZ CL15
RAMPAGE SPEKTRUM KASA
COOLER MASTER 750 W 80 PLUS GOLD
TOSHIBA 500 GB HDD
Toplam 5200 tuttu HDD hariç o vardı zaten. Monitör aldım bir de 144 Hz. PSU ve ekran kartında CW sorunu çıktı maalesef onları servise göndermeyi düşünüyorum yaygın bir sorunmuş da ikisinde de olması benim şansım heralde. Onun dışında ekran kartı ve anakart RGB li. Kasa da 4 adet RGB li fanla geliyor iki tarafı temperli cam güzel oldu içime sindi ama CW tüm tadınızı kaçırıyor maalesef. Anakart da bios güncel değildi güncelledim ancak 3000 Mhz RAM kabul etmiyor. Elle deneyin 2933’ü dendi ama uğraşmadım Ryzen traji komik şekilde bu sorunu hala çözememiş Ryzen işlemci alacakların haberi olsun. Oyun performaslarına gelirsek Fortnite destansı ayarlarda 80 fps Cs Go 250 fps aldım örnek olarak bunları söyleyeyim. Bunların borcu bitince Samsung Evo 970 500 Gb SSD ve aynı RAM’den bir tane daha almayı düşünüyorum. İnşallah CW sorunlarını çözebilirim eski kasamı 10 sene kullandım. Hala da LoL ve CS açıyordu bu kasa 5 6 sene götürse beni kafi. Alışverişlerimi de Vatan ve Hepsiburada’dan yaptım alışveriş sırasında bir problem yaşamadım çok şükür. Neden bu ikisi derseniz bu ikisinde özellikle Vatan’da çok indirim vardı ve sadece ikisinde benim bildiğim kadarıyla 6 taksit yapınca vade farkı alınmıyor.
Kuramadım derken ne demek istedinizi anlamadım. Bahsettiğim CW sorunu ses sorunudur.Ekran kartını kuramadıysanız ben size yardımcı olabilirim bende yeni ekran kartı aldım AMD sürücüyü biliyorum. instagram üzerinden ulaşırsanız bana görsel olarak yardımcı olabilirim. Sasafakben instagram kullanıcı adım.