6600k ve yanında gtx 1080 bile 500 watt önerilirken niye 600 az olsun bence gayet yeterli 970 1070den daha fazla elektrik harcıyorGüzel bir sistem, bottleneck yapacak tek şey orada PSU bence. Eğer imkanınız varsa tier 1 psulara yönelmenizde fayda var, Corsairin HXi serisi gercekten kaliteli, ayrıca headroom için 600 watt yerine biraz daha fazla watt güçü tercih edebilirsin. Kasadan kısıp PSU ya önem verebilirsiniz. Zalman Z11 NEO şu dönemde bence en ucuz ve en kaliteli kasaBazı yabancı terimler için kusura bakmayın, dilerseniz daha detaylı anlatırım, ama PSU bence mutlaka bi upgrade yapmalısınız, bu sisteme o PSU gitmiyor kanımca
Güzel bir sistem, bottleneck yapacak tek şey orada PSU bence. Eğer imkanınız varsa tier 1 psulara yönelmenizde fayda var, Corsairin HXi serisi gercekten kaliteli, ayrıca headroom için 600 watt yerine biraz daha fazla watt güçü tercih edebilirsin. Kasadan kısıp PSU ya önem verebilirsiniz. Zalman Z11 NEO şu dönemde bence en ucuz ve en kaliteli kasaBazı yabancı terimler için kusura bakmayın, dilerseniz daha detaylı anlatırım, ama PSU bence mutlaka bi upgrade yapmalısınız, bu sisteme o PSU gitmiyor kanımca
Haklısınız fiyatları toplarken hata yapmışım. Bu sistem yukarıda yazan haliyle yurtdışından 1590$ a geliyor. Parçaları yurtdışından gelecek birilerini bulabilirsem o şekilde temin etmeye çalışacağım. Şu anki karşılığı 4650 TL civarında. Ama dediğim gibi bu yurtdışındaki fiyat.Gtx1070 dahil böyle 5000TL mi ediyor?
yurtdışı fiyatına bakma tabi yurtdışında yaşamıyosan bu sistem 7000 doğru çıkar benden söylemesi
6600k ve yanında gtx 1080 bile 500 watt önerilirken niye 600 az olsun bence gayet yeterli 970 1070den daha fazla elektrik harcıyor
Sıvı soğutma Cooler Master Nepton 140XL Intel ve AMD uyumlu CPU Soğutucusu (RL-N14X-20PK-R1)
Hard disk Toshiba 2TB 64MB 7200Rpm (DT01ACA200)
Bellek CORSAIR 16GB (2X8GB) DOMINATOR Platinum DDR4 2400Mhz CL10 Dual Kit Ram
SSD OCZ Trion 150 240GB 550MB-530MB/s Sata3 SSD Fiyatı
Öncelikle MSİ M5 anakart için 6600k alman daha mantıklı olur diye düşünüyorum. 6700k için m7 alman daha uygun olur. Sıvı soğutma, hard disk, bellek ve ssd bunları tercih etmeni tavsiye ederim. Monitör için ekran kartı almalısın ve aldığın monitör güzel ancak GTX 1070 alakasız olur. RX 480 alman hem sana 1000 lira kazandırır hem de o monitör yerine bu monitörü alabilirsin.
VIEWSONIC VG2401mh 24” 144Hz, 1ms ve Ergonomik Oyuncu Monitörü
Kusura bakmayın arkadaşlar Türkçeyi hatalı kullanmaktan dolayı uyarı aldım şimdi cevap yazabiliyorum.
Kasaya ileride upgrade yaparım belki diye biraz ağırlık vermiştim ama bu bahsettiğiniz de hoşuma gitmedi değil. Eğer kullandıysanız geri bildirim verirseniz çok sevinirim. Uzun ömürlü mü, malzemesi kaliteli mi? PSU ile ilgili olarak da 600W ihtiyacı karşılar gibi görünüyor ama benzer bir sistem kullandığınızda yetersiz kaldıysa bununla da ilgili daha detaylı bilgi almak isterim. Teşekkürler.
Haklısınız fiyatları toplarken hata yapmışım. Bu sistem yukarıda yazan haliyle yurtdışından 1590$ a geliyor. Parçaları yurtdışından gelecek birilerini bulabilirsem o şekilde temin etmeye çalışacağım. Şu anki karşılığı 4650 TL civarında. Ama dediğim gibi bu yurtdışındaki fiyat.
Haklısınız ne yazık ki arada çok büyük fiyat farkı oluyor.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Listeye koyduğum monitörün yurtdışı fiyatı 129$, aynı özelliklerde G-Sync destekli ekranlara baktığımda ise 250$ ın aşağısında ekran bulamıyorum. Linkini verdiğiniz ekran çok hoş ama 389$ biraz beni aşıyor. Anakartla ilgili olarak da dediğiniz gibi M7 almaya karar verdim. Ekran kartı olarak hala kararsızım ancak RX 480 daha çok aklıma yatmaya başladı. Kartın çıkış tarihi sanırım 29 Haziran ben de o dönemde toplamayı düşünüyorum. Eğer testlerde de beklenildiği gibi çıkarsa dediğiniz gibi RX 480 alırım. Sizce GTX 1070 yerine RX 480 alırsam bilgisayar daha uzun ya da daha kısa ömürlü olur mu? Linkini paylaştığınız diğer parçaları da gözden geçireceğim. Geri dönütünüz için de gerçekten çok teşekkür ederim.
Benzer bir sistem kullanan arkadaş varsa da GTA V, Far Cry Primal, ARK: Survival Evolved, Fallout 4 gibi oyunlarda yaklaşık olarak kaç FPS alabileceğimi paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler.
1070 ile RX 480 arasında 1000 lira fark var öncelikle ve alabiliyor iseniz 1070 tek başına daha uzun ömürlü olur. Şuan yalnızca 1080 piyasada 1070 ve RX 480 tam olarak belli değil yani testleri beklemek gerekiyor. Ben kendi sistemim için RX 480x beklemeyi düşünüyorum açıkçası çünkü 1200 lira geçmez tahminimce ve 1070 ayarın da olabilir diye düşünüyorum. Ancak monitör 60-75hz kullanmayı düşünüyor iseniz RX 480 ultra ayarlarda büyük konuşmak istemem ama çok uzun yıllar işinizi görür, hiç gerek yok 1070 almaya! Lakin çift RX 480 ya da yeni seri amd ekran kartı alır iseniz ileride daha üst monitör kullanmalısınız.
Amazon.com: AOC G2460PF 24-Inch Free Sync Gaming LED Monitor, Full HD (1920 x 1080), 144hz, 1ms: Computers & Accessories
En uygun fiyatlı 144hz freesync monitör şuan da budur. 290$ gibi bir fiyat sanırım. Sahibinden sitesinde 850-900 lira gibi satılıyor zaten sıfır açılmamış kutular.
Sisteminiz zaten 6700k ve MSI M7 alır iseniz sırtı yere gelmez uzun süre emin olabilirsiniz. Şu anda ki tüm ekran kartlarını %50 işlemci kullanımı ile çalıştırır. SLI ve CRX ile belki o da, GTX 970 %15 ile çalıştırıyor bende ki sistemde örneğin. Yapmanız gereken tek sorun ekran kartı upgrade olur önümüzdeki yıllarda. O da sistemden çıkarıp ekran kartını satıp yenisini takmak olur. 1070 ve RX 480 zaten ikinci el zarar edilecek kartlar da değiller. Söylediğim gibi önce monitör alın sonra karta karar verin...