Şu anki sistemim i7 4790, Gigabyte Z97 anakart, 32 GB DDR3 RAM. 1 TB M.2 SSD, 8 TB sabit disk var. SSD'nin markasını şu an hatırlamıyorum ama 1000-800 MB okuma ve yazma hızının olduğunu hatırlıyorum. Şu anki bilgisayarım arada bir mavi ekran verip kendini yeniden başlatıyor, hangi parçada sorun olduğunu bilmediğim için anakart + RAM + işlemci üçlüsünü değiştirmek istiyorum. Bugün de mavi ekran hatasını vedi boot menü ile ilgili hata verdi. Boot disk bulamıyorum gibi bir hataydı.
Çok fazla oyun oynamıyorum bu sebepten işlemci içinde grafik özelliği olan bir işlemci olsa iyi olur. Anakart olarak mümkünse iki tane M.2 SSD takabileceğim bir anakart faydalı olur ve 4 RAM slotu sonrası için yararlı olabilir ama 16 GB tek modül RAM alabilirim sonradan 16 GB tek modül RAM alıp 32 GB'ye daha sonra tamamlayabilirim.
Bilgisayarı kullanma amacım yazılım geliştirmek ve ihtiyaç halinde sanal sunucu çalıştırmak. Arada bir stres atma amaçlı CS:GO, Age of Empires gibi oyunlar oynamak.
Efsane kasım indirimlerinde, 5000 ya da 6000 TL civarına işlemci + RAM + anakart olarak ne tavsiye edersiniz? Hem ilave maliyet olmaması için hem de fan sesi olmaması ayrıca daha düşük güç tüketimi için ekran kartı kullanmayı tercih etmiyorum.
Tavsiyede bulanacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.