5000 TL CPU - GPU - Anakart - RAM Tavsiyesi

MrRich

Kilopat
Katılım
19 Ağustos 2013
Mesajlar
495
Çözümler
9
Yakın arkadaşım için var olan sistemini yükseltme kararı aldık fakat benim aklımda 2 farklı sistem var bunlar için sizden yardım istiyorum.

Öncelikle kasa, monitör, ekipmanlar, ve sabit diskler var olduğu için değiştirmeyi düşündüğümüz parçalar başlıkta yazdığım parçalardır. Kafamda 2 farklı sistem var biri AMD işlemci diğeri Intel işlemci olacak şekilde, ekran kartını ise NVIDIA olmasını istiyorum.
i5 ve R5 seviyesi işlemci salt oyuncu olan birine yeterli diye düşünüyorum, ekran kartı ise 1660 olması taraftarıyım anakart ve RAM seçimlerini size birakmak istiyorum. Bu kriterlere uygun 2 farklı sistem oluşturup yazarsanız çok sevinirim.

Bunun haricinde sormak istediğim bir soru daha var. Arkadaşımın şu an kullandığı sistem i3-7100, Gigabyte H110M-S2V Intel 1151 DDR4 2400 MHz, ASUS GTX1050 Ti, G.Skill 8 GB DDR4 eğer bu sistem üzerinde bulunan anakart güncel 9. nesil işlemci destekliyorsa anakartı değiştirmek istemiyoruz bunun yerine anakart bütçesini toplam bütçeden düşeriz ya da sıvı soğutma ekleyebiliriz.
Şimdiden teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız 9. nesil desteklemez dostum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı