5000 TL direksiyon seti tavsiyesi

omerfaruk.aydin

Femtopat
Daha fazla  
Kardeşime karne hediyesi olarak direksiyon seti almak istiyorum. bende öğrenci olduğum için çok bütçem yok, 5000 lira çıkarabilirim ama tahmini olarak. set 1, set 2, set 3 kendim üç tane buldum bunlardan birini kullanan veya inceleme fırsatı olan varsa yorumunu paylaşırsa sevinirim. Teknoloji ile ikinci el kısmına pek sıcak bakmıyorum önerileriniz sıfır olursa daha mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların hepsi tabiri caizse ''leş'' diye tanımlayabileceğimiz direksiyon setleri. Elinizdeki bütçe ile 2. el direksiyonlara yönelmeniz lazım. Elinizdeki bütçeyle sırasıyla şu direksiyon setlerinin 2. elini arayın :
1. Thrustmaster T150
2. Logitech G29&G920
3. Logitech G27&G25
4. Logitech DFGT
Buradaki bazı direksiyon setlerinin karşılaştırmaları için profilimdeki makalelere bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kardeşime karne hediyesi olarak direksiyon seti almak istiyorum. Bende öğrenci olduğum için çok bütçem yok, 5000 lira çıkarabilirim ama tahmini olarak. set 1, set 2, set 3 kendim üç tane buldum bunlardan birini kullanan veya inceleme fırsatı olan varsa yorumunu paylaşırsa sevinirim. Teknoloji ile ikinci el kısmına pek sıcak bakmıyorum önerileriniz sıfır olursa daha mutlu olurum.

Bu 3 sette 2 aya elinde kalacak setler. Bu yüzden yukarıda hocamın dediği modallere yönelmenizi öneririm.

Bunların hepsi tabiri caizse ''leş'' diye tanımlayabileceğimiz direksiyon setleri. Elinizdeki bütçe ile 2. el direksiyonlara yönelmeniz lazım. Elinizdeki bütçeyle sırasıyla şu direksiyon setlerinin 2. elini arayın :
1. Thrustmaster T150
2. Logitech G29&G920
3. Logitech G27&G25
4. Logitech DFGT
Buradaki bazı direksiyon setlerinin karşılaştırmaları için profilimdeki makalelere bakabilirsiniz.
İkinci el direksiyon seti alırken nelere dikkat edebilirim sonradan üzülmemek için.

-Direksiyonun yazılımsal bir sorunu var mı kontrol edin.
-Direksiyonun içinin açılıp açılmadığını sorun ve direksiyonun vida yerlerinin boyasının kalkıp kalkmadığını kontrol edin.
-Direksiyonun pedallarını test edin, düzenli bakımının yapılıp yapılmadığını sorun.
-Kullanım süresi boyunca FFB gücünün nasıl bir ayarda kullanıldığını sorun. Eğer uzunca bir süre yüksek FFB oranında kullanılmışsa dişliler yalama olmuş olabilir veya daha kötüsü (DC veya Servo) motor hasar almış olabilir.
-Direksiyonun FFB gücünü oyunda veya kendi yazılımında test edin.
- Eğer G27 veya G25 alacaksanız internet kafe çıkışlı olup olmadığını sorun. Ayrıca G25'in direksiyon simidi üzerindeki tuşlar kronik sorunludur, tuşları test edin.
-Direksiyon simidindeki ve Button Box'taki tuşları test edin.
-G27,G25,DFGT direksiyonlarının viteslerini kontrol edin ve vites geçişlerinde bir zorlanma var mı ona bakın.

Kontrol edebileceğiniz şeyleri genel olarak böyle sıralayabiliriz. Bu direksiyonların çoğu eski modeller oldukları için aldıktan sonra, uzun ömürlü bir şekilde kullanabilmek için düzenli bakımlarını yapın, FFB gücünü fazla yüksekte kullanmayın.

-Direksiyonun yazılımsal bir sorunu var mı kontrol edin.
-Direksiyonun içinin açılıp açılmadığını sorun ve direksiyonun vida yerlerinin boyasının kalkıp kalkmadığını kontrol edin.
-Direksiyonun pedallarını test edin, düzenli bakımının yapılıp yapılmadığını sorun.
-Kullanım süresi boyunca FFB gücünün nasıl bir ayarda kullanıldığını sorun. Eğer uzunca bir süre yüksek FFB oranında kullanılmışsa dişliler yalama olmuş olabilir veya daha kötüsü (DC veya servo) motor hasar almış olabilir.
-Direksiyonun FFB gücünü oyunda veya kendi yazılımında test edin.
- Eğer G27 veya G25 alacaksanız internet kafe çıkışlı olup olmadığını sorun. Ayrıca G25'in direksiyon simidi üzerindeki tuşlar kronik sorunludur, tuşları test edin.
-Direksiyon simidindeki ve button Box'taki tuşları test edin.
-G27, G25, DFGT direksiyonlarının viteslerini kontrol edin ve vites geçişlerinde bir zorlanma var mı ona bakın.

Kontrol edebileceğiniz şeyleri genel olarak böyle sıralayabiliriz. Bu direksiyonların çoğu eski modeller oldukları için aldıktan sonra, uzun ömürlü bir şekilde kullanabilmek için düzenli bakımlarını yapın, FFB gücünü fazla yüksekte kullanmayın.

Teşekkür ederim ilginiz alakanız için dolaptan trenyol güvencesiyle ikinci el Logitech DFGT almayı planlıyorum 4 - 6 k aralığında gözüme temiz kestirirsem direkt alıcam büyük ihtimalle.

Teşekkür ederim ilginiz alakanız için dolaptan trenyol güvencesiyle ikinci el Logitech DFGT almayı planlıyorum 4 - 6 k aralığında gözüme temiz kestirirsem direkt alıcam büyük ihtimalle.
DFGT için kesinlikle 5.000 liraya ve üzerine çıkmayın. Piyasa şuan yükselişte, bundan 1-2 ay önce 3.500-4.000 arasında çok fazla DFGT bulunuyordu. Hem piyasada ürünlerin azalması, talebin halen yüksek olması fiyatları daha yukarıya çekti. Şuanda en ucuz DFGT 3.500 lira ve sadece 1 adet var. Onun dışında minimum (gördüğüm kadarıyla) 4.000 TL'den başlıyor.

DFGT için kesinlikle 5.000 liraya ve üzerine çıkmayın. Piyasa şu an yükselişte, bundan 1-2 ay önce 3.500-4.000 arasında çok fazla DFGT bulunuyordu. Hem piyasada ürünlerin azalması, talebin halen yüksek olması fiyatları daha yukarıya çekti. Şu anda en ucuz DFGT 3.500 lira ve sadece 1 adet var. Onun dışında minimum (gördüğüm kadarıyla) 4.000 TL'den başlıyor.

https://dolap.com/urun/logitech-siyah-direksiyon-seti-az-kullanilmis-selcukiyet-331237383 uzaktan temiz duruyor olursa bu veya bunun gibi gözüme temiz gelen alırım 5 k geçmeden o zaman. İkinci el de önerdiğiniz dolap dışında site var mıdır dolap bildiğim kadarıyla karşı taraf onaylamadan parayı yatırmıyor bu yüzden alırken içim çok rahat.

Sarı sitede ''param güvende'' sistemi var ancak ürün belli bir ağırlığı geçerse sahibinden ürünü kabul etmiyor ve DFGT bu ağırlığı geçiyor mu hatırlamıyorum. Ne yazık ki bu iki site dışında bir alternatifiniz yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı