5000 TL Dizüstü Tavsiyesi

Ozamanyo

Kilopat
Daha fazla  
Hepinize Merhaba
Öncelikle bir 5 senedir takip etmiyorum piyasayı. Son zamanlarda iyice araştırdım. SSD çıkmış. Sanırım 128 bit bilgisayarlar çıkmış.4700 HQ 5200 U çıkmış. Bunlar farklı sanırım 4700HQ daha hızlı. Neyse çok farklı özellikler var. İşin içinden çıkamadım. Bu olayın ustası Recep Baltaş'a sordum. O da buraya yönlendirdi.aradığım özelliklere geçeyim. İ7 ilk tercihim. Ekran kartı hakkında pek bilgim yok. Amd kullanan bir tek toshiba'nın qosmio yu gördüm geneli nvidia. Dediğim gibi bilmiyorum ekran kartlarının ne performans gösterdiğini. Ram için 16 yerine 8 al diyorlar onun yerine başka bir parçanın daha yüksek modelini al diyorlar(internette okudum). Ama ben yine de 16 gb ram olsun istiyorum. Oyun için kullanacağım. En az 3 sene bütün oyunları kaldırmasını istiyorum.Ekran 15 ile 17 karar veremedim elimde pek örnek yok zaten. Hafızası 2 tb olursa iyi olur. 1 e de razıyım. 7200 rpm arıyorum. SSD dahil olmasın ben onu dışarıdan almayı planlıyorum. Zaten ssd 'nin farkını da pek çözemedim. Asıl en önemli noktayı sona sakladım. Fanlarının çok iyi olması lazım. Hayatım boyunca bütün kullandıklarım ısındı ve performansı yüzde 90 azaldı. Bir 5 senedir takip etmiyodum. Şimdi aramaya başlayınca herhalde ısınmıyordur artık hiçbiri teknoloji çok gelişti diye düşündüm. Ama hala ısınma problemleri var sanırım. Özellikle HP'de. Marka takıntım yok.Oyun oynayacağım için msi ya da monster tavsiye edersiniz sanırım. Sınır başlıktaki gibi 5000 lira ama eğer ısınma sorunu için devrim niteliğindeki bir teknoloji varsa hani çalışırken soğutuyorsa odayı 5000'in üstüne çıkabilirim.Bir de yeni nesil işlemciler çıkacakmış onlar için beklemeli miyim . Yoksa dolar artıyor diye hemen mi almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Yazınızı okumadım. Fakat şunu sormak istiyorum. Masa üstü almama sebebiniz nedir ?
Çok uzun yazdım herhalde. Mobility desem yeterli olur mu? Bir de ikisi arasındaki farkın kapandığını düşünüyorum yani eskiye göre. Ne kadar performans farkı olabilir ki? Bir de öğrenciyim git-gel yapıyorum sıklıkla.

Sanırım oyun bilgisayarı istiyorsunuz ve bildiklerimi bu doğrultuda aktarmaya çalışacağım size.
Öncelikle oyun bilgisayarında ilk bakacağınız donanımsal parça ekran kartı olmalı. Oyun oynarken oynadığınız oyunu hangi ayarlarda oynadığınızı ekran kartı belirler.
İşlemci konusunda da sonunda U olan işlemciler güç tasarrufu için kullanılan verimli işlemciler. Performans ölçütü bakımından HQ serisine göre oldukça zayıf. Ekonomik, az ısınan işlemcilerdir. Oyun bilgisayarına U işlemci koymazlar bu nedenle. Daha çok pilde kullanım süresini arttırmak istedikleri, az ısınmasını istedikleri bilgisayarlara koyarlar. Bunlar da genelde ultrabook ve buna yakın amaçla kullanılacak bilgisayarlardır.
Bir diğer konu ise, oyun bilgisayarı alıyorsanız ve bütçeniz 5000 lira bandında ise %99 i7 den aşağısı olmayacaktır. RAM konusunda da yine aynı mantık. 5000 liraya çıktıysanız 8 GB bulmanız zor, zaten standart olarak 16 GB RAM koymuş olacaklardır kuvvetle muhtemel.
SSD konusuna da değineyim. SSD günümüzde hala bazı kesim tarafından değeri anlaşılamamış bir şey. HDD yani harddiske göre azımsanmayacak bir hız farkı var. Tamamen sessiz çalışır. İçinde mekanik bir disk yoktur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buyurun buradan az çok bilgi edinebilirsiniz hızı hakkında.
Marka takıntın olmadığını söylemişsin. Bu güzel bir şey. Fakat oyun bilgisayarı alacaksan ASUS, MSI, Monster... başka alternatiflere gitmemeni öneririm. Hatta bunların arasından da MSI ve Monster oyun dendiği zaman 1 adım önde bence. (Kalite demiyorum, oyun dendiği zaman.) Ekran kartı olarak da 5000 liralık bir bilgisayarda GTX 970 ten aşağısını kabul etmek mantıklı olmaz.
MONSTER® TULPAR T7 V3.1.1 17.3"
MSI GE62 2QF-221XTR Apache Pro Core i7-4720HQ 8GB 1TB GTX970M 15.6" Full HD FreeDos | sanalmarketim

Bu iki bilgisayar arasındaki göze çarpan en büyük farkları belirteyim kısaca.
MSI tartışmasız göze daha hoş görünen, estetik bir bilgisayar.
MSI Steelseries klavye kullanıyor. Hem dünyanın en iyi klavye üreticilerinden biri, hem de yazılım desteği ile led aydınlatmaları çok güzel görünüyor.
MSI bir çok yazılım desteği sunuyor.

Monster kesinlikle MSI'dan daha serin ve konforlu kullanılabilecek bir bilgisayar. MSI bilgisayarlar Monster'a göre daha çok ısınıyor.
Aynı fiyat etiketinde Monster daha kapsamlı ve dolu dolu bir bilgisayar veriyor.
Monster bilgisayar sıfır ölü piksel garantisi veriyor.

Ben kendime alıyor olsam tercihimi Monster'dan yana kullanırdım.
Çok uzun bir yazı oldu, elimden geldiğince aydınlatmak istedim umarım bir işe yaramıştır.

Monster'ı kesinlikle tavsiye etmem. Buraya nedenlerini yazardım fakat çok uzun olacak en basitinden kasası da dahil olmak üzere bütün parçalarını dışarıdan alıp türkiyede birleştiriyor. (Fiyatından da belli olacağı üzere kalitesiz parça kullanma olasılığı yüksek)

MSI GS70 STEALTH CORE İ7 4710HQ 2.5GHZ-16GB-2x128SSD+1TB-17.3''-2GB-W8.1 ya da Asus G Series GL551JW-DS74 Notebook

Bu ikisinden birisini alabilirsin. Karar sana kalmış. Msi Ge 62 almamanı öneriyorum tasarımı fiyatına göre kötü özellikleri ise verdiğim Asustan daha kötü. (sadece ekran kartı gtx70 yerine gtx960 asusun)

Verdiğim iki bilgisayarda oyun için gayet iyi ve monster'a bin basar. Meraktan soruyorum Monster'a neden iyi diyorsunuz. Kasasını bile dışarıdan alıyor. 5000 TL ye monster almak ahmaklık olur.

Verdiğim asus bilgisayarın gerek ekran kartı gerek işlemcisi bakımından verdiğim msi dan daha iyi. Bulabileceğin en iyi bilgisayardır bu fiyata asusu almanı öneriyorum.

Teşekkürler öncelikle tavsiyeleriniz için. Kafamda sadece bir iki soru kaldı önerdiğiniz dizüstüler hakkında. Isınma olarak Monster'ın gerçekten çok büyük artısı var mı ? Mesela GS70 de çift fan var. Üstelik 17 inç. 17 olması işime daha çok yarar gibi. Hala karar veremedim. Onun dışında 15 ile 17 inç dizüstüler arasında ısınma farkı var mı? Son olarak gtx 960 gtx970'in bir alt modeli değil mi ? Değer mi diğer özellikleri daha yüksek diye. Biraz karşılaştırma yaptım. 970 çok farklı olarak önünde 960'ın.

Teşekkürler öncelikle tavsiyeleriniz için. Kafamda sadece bir iki soru kaldı önerdiğiniz dizüstüler hakkında. Isınma olarak Monster'ın gerçekten çok büyük artısı var mı ? Mesela GS70 de çift fan var. Üstelik 17 inç. 17 olması işime daha çok yarar gibi. Hala karar veremedim. Onun dışında 15 ile 17 inç dizüstüler arasında ısınma farkı var mı? Son olarak gtx 960 gtx970'in bir alt modeli değil mi ? Değer mi diğer özellikleri daha yüksek diye. Biraz karşılaştırma yaptım. 970 çok farklı olarak önünde 960'ın.
Şimdi çift fan denilen şey işlemci ile ekran kartının ayrı ayrı fanı olmasıdır. Asusda da çift fan sistemi var.
Gelelim ikinci soruna gtx 970 ile gtx 960 arasındaki fark senin kullanımına bağlıdır. Sen oyunları high - ultra grafiklerle iki ekran kartında da oynarsın senin için bir fark yapmaz.
Ekran boyutlarına gelirsek 17.3" gerçekten büyük bir fark yapıyor. Msi alman daha iyi olur fakat ekran kartı gtx 860 ve o fiyata pahalı. (zaten 1 sene önce fiyatı 4600 TL idi dolar yüzünden uçtu)
Ekran kartına fazla takılma 960 ile 970 arasında fark var ama monster ile msi arasında dağlar kadar fark var. Gerek kalite gerek performans açısından monsterın gtx970 li laptoplarından Msi'ın gtx960 lı laptopları daha iyi olucağını düşünüyorum.
Senin için biraz daha baktım MSI GE70 APACHE PRO CORE İ7 4720HQ 2.6GHZ-16GB-128SSD+1TB-17.3''-GTX960 2GB-W8.1 bu laptop bu fiyata bulabileceğin en iyi laptopdur. Bu laptopdan daha iyisini zor bulursun.

Son olarak 5000 Tl ye bir monster alırsan parana yazık olur. Sırf gtx 970 için o fiyat değmez. Geri özellikleri son verdiğim msi ile aynıdır. (Tabi parça kalitesi hariç.)

Monster'ı az daha ezin isterseniz? MONSTER® TULPAR T5 V4.1 15.6" Şunun 16 GB RAM olan modelini kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir sorun çıkartmadı. GTX 970M ve 3 fan, 4100 TL. Kalitesiz malzeme diyorsunuz da neresi kalitesiz? Hiç denediniz mi? Ayrıca arkadaşa önerim alsın bu notebooku ilk 15 gün içerisinde beğenmezse iade edebiliyor zaten. Diyelim MSI aldın, 1 tane ölü piksel çıktı nolacak? Garanti vermiyor MSI 1 ölü piksele en az 5 civarına değişim yapıyor diye biliyorum. Monster'da ise 1 tane çıksa bile değişim ilk 30 gün içerisinde mümkün. Burada da yaptığım oyun testleri var: Monster TULPAR T5 V4.1.1 Ultra Ayarlarda Oyun Test Videoları

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı