5000 TL i5 6600 sistem toplama

MrAhmet

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Yakın bir arkadaşımın isteği üzerine ona pc topluyorum. 5000tl bütçesi var maksimum. Kendisine yapabildiğim en mantıklı ve en verimli sistemi yapmaya çalıştım. Ekran kartının sağlam olmasını diğerlerinden kısabileceğimi söylemişti. Lafı uzatmadan sistemi paylaşacağım. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Birde bazı şeyler sormam gerekiyor. Bu sistem şu anki neredeyse tüm oyunları ultra ya da ultraya yakın ayarlarda oynatır mı ve herhangi bir sorun yaşanır mı ? Overclock yapılamayacağı için performans düşüşü gibi mevzular yaşanır mı ? Şimdiden teşekkürler. Bu arada arkadaş eski mid kasasını kullanacak.

Taşınabilir disk de istiyordu o da bütçeye dahil 1TB'lik.

Ekran Alıntısı.PNG

Çok yanlış bir sistem toplamışsınız. Anakart gibi parçaları giriş seviyesi almışsınız ve gereksiz masraf yapmışsınız. Aşağıdaki sistemi almanızı öneririm. Webdenal'dan alırsanız daha ucuza gelir.
İ5 6600K
MSI Z170 Gaming Pro
Yurtdışından Evga GTX980 Ti
Kingston HyperX Fury 8GB 2666MHz (İstersen 2 tane alsın ve 16GB olsun.)
Samsung 850 Evo 250GB
Corsair VS 650W 80+
Seagate Barracuda 2TB
Arkadaşın sonradan taşınabilir disk almalı. Verdiğim sistem 5000TL dolaylarında ve gayet iyi bence. Monitör eksik toplamış oldum sanırım. Eğer monitör eksikse İ5 6600 ve H170A PC Mate alınarak bütçe arttırılabilir. Aklımdaki son fiyatlarla topladım. Yarın sabah unutmazsam bir sistem yollarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı