5000 TL ile 6500 TL arasına Gaming monitör önerisi

Bütçe
6500
@bluerr hocam, dediğinizi yapmaya karar verdim. AOC'yi ve standı sipariş edeceğim birazdan. Hoparlörü de kendim elden bir yerden satın alacağım. Merak ettiğim bir şey var; bu monitör ile stand uyumlu değil mi? Geldiğinde standa takabilirim yani monitörü.
Uyumlu. Hatta şu konuya bakabilirsiniz.
IMG_3149.jpeg

Hocam, sizi biraz yoruyorum ama paramla en iyisini almaya çalışıyorum. Son bir sorum olacak, ona göre sipariş oluşturacağım. Bu konunun başında sizi etiketleyen arkadaşın kullandığı R25F30'a yorumunuz nedir?

Renk gamutu iyi, parlaklık iyi, kontrast çok iyi, siyahlar iyi, ergonomi iyi ve tepki süresi olarak iş görür düzeyde.

Tepki süresi konusunu açmak gerekirse ortalama VA panellerden hızlı ama, yeterince değil. Aşırı bir ghosting yok. Yani çoğu kullanıcı fark etmiyor. Asıl amaç FPS ise önermem ama, karışık kullanım için alınır.

Biraz Black smearing (VA ghosting) mevcut. Hareket halinde siyah iz sorunu. Özetle ghosting ile benzer bir sorun. Dediğim gibi biraz Black smearing sorun olmaz dersen alabilirsin. Diğer alanlarda çok başarılı çünkü. Gözleriniz hassas ise tavsiye etmem. Bu monitör biraz kullanıcının isteklerine ve kişiye bağlı değişken önerdiğim bir model. Biraz daha iyi ayarlanmış modeller var örneğin 25m2N3200W gibi. Onunda Online satışı yok.

Büyük ihtimalle biraz Ghosting'i fark etmezsiniz. Buna karşılık iyi bir film izleme keyfi sunar. Yüksek kontrast, iyi siyah, yüksek gamut, iyi parlaklık vs güzel yani. Kullananların çoğu fark etmiyor ama, testlerde biraz ghostingli olduğu belli. Rekabetçi ağırlıklı oynayan ve gözleri hassas olan kişiler haricindekiler tercih edebilir.

Misal kullanan kişilerden örnek:

Bu forumda da kullanan bir çok kişi gördüm. Genel kanı olarak testlerde biraz ghosting olduğu belli ama, kullananların bir çoğu fark etmiyor veya rahatsız olmuyor. Duruma göre tercih edebilirsin.

Ghosting beyaz ile gösterdiğim, black smearing siyah ile gösterdiğim.
IMG_3150.jpeg

İkiside ghosting sorunu diyebiliriz. Ufo örnektir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı