5000 TL Intel i5 6600K GTX 1070 Sistem Toplama

Deathclaww

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar bir masaüstü PC topladım fakat bu konuda fazla bilgiye sahip değilim. Bütçem 5000 TL. Bir yerlerde yanlış parça seçtiysem lütfen uyarın. Önerileriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi bir monitör seçmelisin ekran kartının performansı boşuna kalıyor.

Öncelikle topladığın sisteme kasa ilave etmen gerekiyor. Bir de sadece 240 gb ssd bellek konusunda sıkıntıya düşürebilir. HDD almanı da öneririm. Hız aşırtmalı işlemcilerde tam verim için sıvı soğutma şart. Onu da düşünmelisin.

Ben hız aşırma yapmayı düşünmüyorum ilerde belki yaparım diye düşündüğüm için aldım..
Peki monitör ve Kasa önerirmisiniz şimdiden çok teşekkür ederim..

Daha iyi bir monitör seçmelisin ekran kartının performansı boşuna kalıyor.
Hangi monitörü öerirsiniz bütçem biraz kısıtlı maximum 750 tl

2K monitör tercih etmiyorsan 1080P görüntü için GTX 1070 yerine GTX 1060 düşünebilirsin.
Bahsettigim gibi pc bileşenlerinden ufak tefek bilgi sahibiyim fakat monitörden hiç anlamam önerdiginiz bir monitör varsa baka bilirim.

İyi ama Monitör kötü diyemem ancak ''1ms'' bir monitör bakmanı tavsiye ederim. Tepkime süresi az olursa oyundaki akıcılık bir o kadar fazla yansır. Daha çok zevk alırsın oynadığın oyunlardan.

Sen en iyisi GTX 1060 bekle daha sonra sitenin tavsiyeler bölümünde ki yeni toplana sistemlere bakarak topla bence.

Ekran kartı olarak yeni çıkacak özel soğutmalı RX 480'lerden herhangi birini almanı öneririm. İşlemci olarak İ7 6700, anakart olarak B150 Gaming M3 alabilirsin. Bu ikili İ5 6600K'dan daha fazla performans verecektir. HDD almanı kesinlikle öneririm. 5 MS ile 1 MS monitörün farkını pek anlamazsın. 8 MS'yi geçmedikçe zaten akıcı gözüküyor. Monitör olarak ekran kartın Freesync desteklediğinden Viewsonic VX2257-MHD 21.5" modelini almanı öneririm Vatan'dan. 75 HZ olması ayrı bir güzel. Güç kaynağı olarak High Power 500W 80+ öneririm. O güç kaynağı abartı olmuş ve CX serisi özellikle pahalı. RX 480 1080P 75 HZ monitör için çok uygundur.

Şöyle şunu değiştir bunu değiştir demeden direkt sistem yapın.
Vatan bilgisayar nedense ekran kartlarını ucuza satıyor. Ama genel olarak pahalı.
Ekran kartı : MSI GTX1070 GAMING X 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
SSD : Samsung 750 EVO 250GB 2.5 inç SATA III SSD
Bellek : Kingston Hyperx FURY 16GB DDR4 2133 MHz CL14 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Rami Kit (2x8GB) HX421C14FB2K2/16
Monitör : ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör
Toplam 5189 liracık.
Başka sitelerden alman hiç bir sıkıntı yaratmayacaktır. Vatan bilgisayar iyidir hoştur ama pahalıdır böyle ucuz olanlarını ya da uçuk fiyatlı olmayan ürünlerini alacaksın. Her yerde şubeleri var dışarı çıksan herhangi bir alışveriş merkezinde vatan bilgisayar bulma ihtimalin %75. Bilenden al vatandan daha iyi onu söyleyeyim yani hakikaten işlerini çok iyi yapıyorlar. Sen ürünleri aldığında teyit etmek için seni arayacaklar ana kart ile uyumlu olup olmadığını soracaklar (sadece DDR farkı değil bazı ana kartlar bazı markaların belleklerini desteklemiyor). Kutu içeriğinden kahve paketi görebilirsin yani bunlar iyi şeyler. Sinerji de iyi yani sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Bu şekilde toplarsan 5189 liraya geliyor. Beni tek şüphelendiren şey i5 6600 yeterli gelir mi? Yani sadece bu beni düşündürüyor o kadar. 1070 için i5 6600 düşük kalıyor tabi senin gibi bazı parçaları almasam i7 6700 koyabilirim. Mesela kasa yok HDD yok tavsiye edilmeyen SSD koymuşsun. Her neyse sistemi tastamam yaptım 200 lira daha girecek kusura bakma yani bu kadar yapabildim artık HDD mi çıkarırsın yoksa kasayı mı çıkarırsın bilemem . 5000 liraya denk gelir o ama sor yani şimdi sadece benim dediğimle alma sistemi bu sistem güzel mi değil mi falan biraz bekle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…