Eyvallah, şu anki bütçeyle anlaşılan zorHata etmiş olursunuz. Bu zamanda 5000 TL bütçeyle DDR3 sistem toplarsanız gülerler. Ya Intel sistem toplayın ya da AMD istiyorsanız Zen mimarisini bekleyin. DDR4 sistemden aşağısı sizi kesmez. Ek olarak seçtiğiniz HDD 5900 RPM, 7200 RPM varken bunu almayın. Ekran kartına karışmıyorum, görüntü versin yeter modundaysanız o tarz düşük bir şey alınabilir. Anakart işlemci RAM üçlüsü direkt düşüyor DDR3 ve eski nesil mimari yüzünden. SSD gayet iyi. Soğutucu performansını internette araştırın, kafanıza yattıysa sorun yok. Kasada da sorun yok, bolca tercih ediliyor. Güç kaynağında Seasonic ürünlerini tavsiye ederim. Teknobiyotik sitesinde bulunuyor çoğunlukla.
Biraz daha ergonomik monitör almanızı öneririm. Ofiste kullandığım Dell P2414H modelinden oldukça memnun kalmıştım. Ofis işlerinde monitörün kalitesi önemli. Ürünü bir inceleyin.
Teşekkürler. Aslında HDD olmasa da olur. Sistemi sürekli ve sadece simülasyon amaçlı kullanacağım. Bitmiş simülasyonu kendi bilgisayarımda inceleyebilirim. İşlemcinin desteklediği RAM en fazla 2133 MHz, 3000 MHz olarak ayarlamanın avantajı sanırım bahsettiğiniz durum.İçindeki SSD modelini öğrenmek gerek. V300 serisi koydularsa gerek yok almaya. HyperX Fury gibi daha iyi seri ise olabilir. Ya da yine kendiniz toplarsınız. Sistemde HDD, monitör ve ekran kartı yok. Ama güzel ve performanslı bir sistem oldu:
Bu sisteme ufak çaplı bir ekran kartı eklerseniz gayet güzel olur. Bu şekilde de kullanılabilir ekran kartsız. CPU render yine rahatlıkla alınabilir. Ancak dahili grafik kullanılan sistemlerde RAM MHz değerini XMP ile artırmakta sorun çıkabiliyor. Ekran kartsız sistemde XMP açınca görüntüde titreme, ekran kapanıp açılma sorunları yaşadım ve hala yaşıyorum. Ekran kartım varken böyle bir sorun yoktu, 3000 MHz hızında kullanıyordum. Şu an 2133 MHz'de kullanıyorum. %100 bu sorunu yaşarsınız diyemiyorum çünkü sorunsuz çalıştığı da olabiliyor. Sorun ihtimal dahilinde yani.
- Intel i7 6700K
- Samsung 950 Pro 512 GB M.2 SATA SSD
- MSI Z170-A Pro Anakart
- Corsair 3000 MHz 2x16 32 GB RAM (2 adet, toplam 64 GB)
- Akasa Venom A10 Sıvı Soğutucu
- Dark N10 600W 80 Plus PSU Dahil Kasa
Sorduğunuz Izoly sistem ile bunun arasındaki en büyük fark SSD. Paylaştığım sistemin işlemcisi daha iyi. PSU Izoly'deki gibi ne idüğü belirsiz bir şey değil. RAM MHz desteği yüksek anakarta sahip. Her açıdan daha üstün kısacası. O yüzden fiyat farkı var.
Eki Görüntüle 197240
2133 MHz destekliyor dediğiniz, sistemi kurduğunuzda çalışacak olan standart hız. XMP ile tek tıklamayla RAM'e overclock yapıyorsunuz ve RAM'in asıl hızı neyse o hızda çalışıyor. Sisteme koyduğum bellekler 3000 MHz olduğu için otomatik 3000'de çalışır XMP açıldığında. Ancak bunun için için sistemde ekran kartı olması gerekebiliyor, bahsettiğim şey bu.
Oyun amaçlı hazır bilgisayar diye bir genelleme yapamıyoruz, kaç paralık ve hangi parçalara sahip olduğu önemli. Örnek hazır bilgisayar gösterin cevaplayayım. Ama özetle cevaplayacak olursam, 3. nesil işlemcili sıradan laptopta bile para kazanmak için iş yaptıysam, her bilgisayarla iş yapılabilir demektir. Hazır sistemler ya çok pahalı olur ya da fiyatı düşük olsun diye bir yerlerden kısılmış olur. 10000 TL'den az verip herhangi bir hazır sistemde M.2 SATA SSD bulabileceğinizi sanmıyorum. 5000 TL'ye son paylaştığım sistemdeki işlem gücüne sahip hazır bilgisayar da bulamazsınız.
İşlemci de overclock duymuştum ancak ömrünü azaltıyor diye biliyordum. Bellekte yapılan ise doğal hızına ayarlama olduğundan problem olmaz diye tahmin ediyordum. Çalışacak programlar Linux'ta çalışıyor ancak macOS'da çalışmıyor. Linux kullanmadığım için yapabilir miyim bilmiyorum.Hayır XMP'nin bir zararı yok. Kullanabilelim diye koyuyorlar sisteme.Ek olarak XMP + işlemci overclock ile yüksek performans elde edilir. Bu yüzden sıvı soğutucu koydum sisteme. 400-600 MHz civarı overclock ile işlemci performansı yukarı taşınmış olur.
Linux'ta iş deneyimim yok ne yazık ki. Kullanacağınız programlar Linux'ta sorunsuz çalışıyorsa bir sorun olmamalı. Ya da macOS kurmayı deneyebilirsiniz programlar uyumlu ise. Sistemin stabil çalışması için güzel bir yöntem olur.
Birkaç gün araştırdım ancak o bütçeye daha iyisi çıkmıyor [emoji28]@Silinen üye teklifiniz güzel. Ancak arkadaşa önerim bütçesini biraz daha artırması. Intel i7 5820K işlemci, güncel X99 ailesindeki en bütçe dostu olanı. Haliyle performansı da ona göre. Daha iyi bir ürün almasını tavsiye ederim kendisine.