5000 TL işlemci ve anakart önerisi

Makaleler
2
i5 4690 Kullanıyorum şu an. İşlemci arayışına geçtim. i9 9900'ı 2970 liraya satın alabiliyorum sıfır ve garantili. 5600X'e baktım fakat bütçemi aşıyor ve Amazon Germany 30 gün sonrasına garanti vermiyor diye okudum. Ekran kartım GTX 970 şu an güncelleme şansım yok en azından 1 sene daha kullanacağım. Aşırı oyun oynayan birisi değilim ama emülatörden CoD Mobile oynuyorum yer yer problem yaşatıyor bana. 5000 lira bütçem var anakart ve işlemci için içine sığdırabilirsem bir de soğutucu. RAM olarak elimde 8x2 3200 MHz, 32x2 3600 MHz 16x2 3600 MHz RAM'ler var bu arada. Ryzen'de 3000 serisi olsun istemiyorum. Öneri yaparsanız sevinirim. Bu arada Hepsiburada'dan önereceğiniz her üründe %5 indirimim var.
Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 4690 Kullanıyorum şu an. İşlemci arayışına geçtim. i9 9900'ı 2970 liraya satın alabiliyorum sıfır ve garantili. 5600X'e baktım fakat bütçemi aşıyor ve Amazon germany 30 gün sonrasına garanti vermiyor diye okudum. Ekran kartım GTX 970 şu an güncelleme şansım yok en azından 1 sene daha kullanacağım. Aşırı oyun oynayan birisi değilim ama emülatörden CoD Mobile oynuyorum yer yer problem yaşatıyor bana. 5000 lira bütçem var anakart ve işlemci için içine sığdırabilirsem bir de soğutucu. RAM olarak elimde 8x2 3200 MHz, 32x2 3600 MHz 16x2 3600 MHz RAM'ler var bu arada. Ryzen'de 3000 serisi olsun istemiyorum. Öneri yaparsanız sevinirim. Bu arada Hepsiburada'dan önereceğiniz her üründe %5 indirimim var.
Teşekkür ederim şimdiden.

Elinizdeki RAM'ler DDR 4 olmalı bunu biliyorsunuzdur sanırım.
Şu anki kullandığınız sistemde DDR3 var.

Gerçekten bu kadar yüksek seviyelerde almak istediğiniz bir işlemciyi sadece alt tarafı bir emülatör için mi kullanacaksınız? Sanırsam çoklu çekirdeğin gücünü sonuna kadar kullandığınız çeşitli render veya çözümleme vb gibi işlemlerin gerçekleştirildiği yazılımları kullandığınız birtakım alanlar var.

İşlemci için bütçe 5000 TL'ye kadar çıkılmışsa, Ryzen 7-5800X/i9-10850K gibi seçeneklere bakılabilir.

Gerçekten bu kadar yüksek seviyelerde almak istediğiniz bir işlemciyi sadece alt tarafı bir emülatör için mi kullanacaksınız? Sanırsam çoklu çekirdeğin gücünü sonuna kadar kullandığınız çeşitli render veya çözümleme vb gibi işlemlerin gerçekleştirildiği yazılımları kullandığınız birtakım alanlar var.

İşlemci için bütçe 5000 TL'ye kadar çıkılmışsa, Ryzen 7-5800X/i9-10850K gibi seçeneklere bakılabilir.
Selam, hayır sıradan bir ev kullanıcısıyım render vb. İşlerle uğraşmıyorum kardeşim bazen işi çok olduğunda evet benim bilgisayarımı da işgal edecek render için. Bu arada işlemci ve anakart için 5000 lira ayırdım yanlış yazmışım sanırım yazıda. Daha çok emülatör de CoD Mobile oynuyorum ama warzone vs de oynadığım oluyor zaten o oyunlarda problem yaşamıyorum. Emülörde de keyfim bozulsun istemiyorum bir de takdir edersinizki şuan işlemcim ve anakartım gerçekten eski.
Selam, geçen hafta kardeşime msi x570 ve 5900x satın aldım ama geç açılıyor. Diğer bilgisayarımızda i7 8700k ve yine msi anakart var o da geç açılıyor. Msidan son 4 senede çok rahatsız oldum. Bu arada dediğim gibi sıeadan bi kullanıyım ben x570 fazla olmaz mı?
5600X nasıl bütçeyi aşıyor?
Selam anakart ,işlemci ve içine sığdırabilirsem soğutucu için 5000 lira olduğunu belirttim yazıda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı