5000 TL kasa önerisi

sadece1eren

Hectopat
Şu anki kasam Frisby FC-8935G ve onun PSU kullanıyorum. Sizce değiştirmeli miyim? Değiştir derseniz 5000 TL bütçe içinde bir kasa önerisi yapmanızı rica edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam mesh bir kasaya geçmeniz tabii ki çok mantıklı bir karar olcaktır. Haliyle PSU da değişmeniz de sağlıklı olur.

Tam mesh bir kasaya geçmeniz tabii ki çok mantıklı bir karar olacaktır. Haliyle PSU da değişmeniz de sağlıklı olur.

Attığınız parçalar kaliteli değil mi hocam? Bir de 7500F RTX 3060 Ti üzerine kule tipi sogutucu 650 watt yeter mi?

Yani kısa bir araştırmayla bulduklarım ama hem marka hem de malzeme olarak kaliteli ve güvenilirdir.

Markaların muhatabını bulabilirsin ileride sorun yaşarsan. 650W 5600x + 3070'li sistemime hayli yetiyor. Üstelik 9 tane fan var kasada.

Kasa özellikle önde 2x140 arkada 1x120 gayet iyi soğutur.

Yani kısa bir araştırmayla bulduklarım ama hem marka hem de malzeme olarak kaliteli ve güvenilirdir.

Markaların muhatabını bulabilirsin ileride sorun yaşarsan. 650W 5600X + 3070'li sistemime hayli yetiyor. Üstelik 9 tane fan var kasada.

Kasa özellikle önde 2x140 arkada 1x120 gayet iyi soğutur.

@KafadanKontak Bir de biraz gelecek bazlı bir sorum var :D ne kadar sıvı soğutma kaldırır bu kasa? Alternatif kaliteli kasalarda bulursanız onları da incelemek isterim.

Son düzenleme:

1703240260219.png

Radyatör yani Sıvı Soğutma:
1703240292897.png

Yani bütçende hem PSU hem KASA için yeterlidir. Hatta bütçende PSU'nu arttırabilirsin geleceğe yönelik. Çünkü bu kasa güncel ekran kartlarının da çoğu için yeterli. Taş gibi kasa. Ama PSU'yu 750w 80+ Gold bir modelle güncelleyebilirsin.

Eki Görüntüle 2061062

Radyatör yani Sıvı Soğutma:
Eki Görüntüle 2061063

Yani bütçende hem PSU hem KASA için yeterlidir. Hatta bütçende PSU'nu arttırabilirsin geleceğe yönelik. Çünkü bu kasa güncel ekran kartlarının da çoğu için yeterli. Taş gibi kasa. Ama PSU'yu 750w 80+ Gold bir modelle güncelleyebilirsin.
@KafadanKontak anladım ilk kasa kafama yattı. kendiniz olsa kullanacağınız kaliteli 750 80 psu önerilerde yapabilirimsiniz ? fazla seçenek hep iyidir. :D

Bunu da düşünebilrsin. Modüler ve gayet taş gibi PSU'dur.

@KafadanKontak Gold ile Bronze arasında fark ne hocam? Biliyorum çok soru sordum ama bu son söz :D

@KafadanKontak Gold ile Bronze arasında fark ne hocam? Biliyorum çok soru sordum ama bu son söz :D
PSU komponentleri sisteme verilen enerjiyi kısmen sömürürler. Mesela 650 watt olarak gelen enerji sisteme verilene kadar PSU içerisinde 600 watt'a falan düşer. Şu an tabi rakamları biraz genelleme yaparak kullanıyorum. Ama mesela 650w Gold diyelim, 650 olarak geleni sisteme 630 olarak verebiliyor şeklinde. Bu da aslında elektrik sarfiyatını azaltıyor. Çünkü sistem 650 W olan ihtiyacı karşılamak için şebekeden 690w çekmek zorunda kalmıyor da 660 w çekiyor gibi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı