Sisteminiz gayet güzel ama bu ekran kartına Freesync destekli bir monitör almanız daha iyi olacaktırHerkese merhaba, kısmet olursa bu ay içerisinde almayı düşündüğüm sistemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacım oyun oynamak, kaydettiğim videoları düzenlemek ve derslerimden dolayı AutoCAD, Solidworks, Siemens NX gibi programlar da kullanmak. Dizüstü bilgisayar kullandığım için hiçbir çevre birimi yok, bu yüzden kulaklık, fare, klavye ve monitör de bu fiyata dahil olmalı. 4500-5000 TL'yi her seferinde çok aşıyorum, sistem bu haliyle 5000 TL'yi geçti. Kafayı yemek üzereyim. İşin içinden çıkamıyorum, lütfen yardım edin.
GTX 1060 videolarını izlediğimde bir tık önde olduğunu gördüm. Sizce RX 480 akıllıca bir seçim olur mu?
Ben OC bir sistem dizdim ama OC olmasında şart yok, çünkü ekran kartının overclock yapılmadan da bana yeteceğini düşünüyorum. Sizden ricam çevre birimleri olmadan 3700-4000 TL'yi geçmemesi çünkü monitör, kulaklık, fare ve klavyeyi 1000 TL'ye almaya çalışacağım, 5000 TL'yi 1 lira aşamam. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Eki Görüntüle 185450
Eki Görüntüle 185451
Freesync monitörlere baktımda 144Hz yazıyor onlar da çok pahalı :/Sisteminiz gayet güzel ama bu ekran kartına Freesync destekli bir monitör almanız daha iyi olacaktır
Bende 1060la RX 480 arasında gidip geliyorum dediğin gibi optimize olsun, ShadowPlay gibi uygulamalarda Nvidia biraz daha öndeBen yaklaşık 7 Yıllık AMD kullanıcısıyım. Geçen sene anakartım yandı yine AMD ekran kartlı bir bilgisyar aldım. Bana göre NVDIA bir tık daha önde. Oyunlar NVDIA için daha fazla optimize ediliyor gibi geliyor bana ben olsam GTX 1060 seçerdim.
10 dakikaya hazırlıyorum 1070 sığdırmaya çalışacam.Freesync monitörlere baktımda 144Hz yazıyor onlar da çok pahalı :/
Bende 1060la RX 480 arasında gidip geliyorum dediğin gibi optimize olsun, ShadowPlay gibi uygulamalarda Nvidia biraz daha önde
Kardeş bunları atlamışsın galiba o ekran kartını alacaksan bunlardan birin alman daha mantıklı olacaktır. Ama bana sorarsan GTX1060 alman senin için daha doğru bir tercih olabilir. Optimizasyon konusunda RX480 çok problemliFreesync monitörlere baktımda 144Hz yazıyor onlar da çok pahalı :/
Bende 1060la RX 480 arasında gidip geliyorum dediğin gibi optimize olsun, ShadowPlay gibi uygulamalarda Nvidia biraz daha önde
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim, RX 480 konusunda ısrarım yok, videoları izledim GTX 1060 önde görünüyor. Ders için kullanacağım programlar ve render işlemleri için i7 daha doğru karar olur haklısınız. Söylediğiniz sistemi dizip bir bakacağım mantıklı geldiŞahsen i5 6600k yerine i7 6700'ü tavsiye ederim. Çok daha stabil ve OC olmadan bile çok daha iyi performans veriyor i5 6600k yerineHemde seni OC ile yorulan bir işlemci yerine çok daha uzun süre götürebilir. Anakart ve su soğutma haliyle OC olmadığı için gereksiz olacaktır bu durumda. Anakartı Msi H170 Gaming M3 ve işlemci soğutucuyu da ister stock kullanır istersende Hyper 212 Evo alırsın hem uygun hemde çok iyi performans'a. Sonra Anakart + sıvı soğutucudan artan para ile Asus Strix Gtx 1060 yada Msi Gtx 1060 eklersin sisteme canavar gibi olur Gtx 1060'ın mini modelleri bile hem mimari hem performans hemde desteklediği oyun sayısı olarak Rx 480'den üstün
Benim önerilerim bu yönde sen ne kadar önemsersin bilmiyorum ama böyle yapman durumunda çok daha performanslı bir sisteminin olacağının garantisini verebilirim. Aşağıya bir kaç test koyuyorum ki sende basit aramalar ile ulaşabilirsin bu testlereEkran kartı olarak illa Rx 480 almayı düşünüyorsan sorun değil iyi bir kart ve seni üzmez ama işlemci konusunda aynı fiyata daha iyi ve stabil bir işlemci almak varken i5 6600k alma derim
İ7 6700 Vs İ5 6600k Performans Testi
Gtx 1060 Vs Rx 480 Performans Testi 1
Gtx 1060 Vs Rx 480 Performans Testi 2
Aynen hocam galiba GTX 1060 alacağımKardeş bunları atlamışsın galiba o ekran kartını alacaksan bunlardan birin alman daha mantıklı olacaktır. Ama bana sorarsan GTX1060 alman senin için daha doğru bir tercih olabilir. Optimizasyon konusunda RX480 çok problemli
Katılıyorum 5000 TL bütçeye ve bu programlara i7 gider, sistem için teşekkür ederimHocam AutoCAD, Solidworks, Siemens NX gibi programlar kullanacaksan işlemciyi yüksek tutman lazım. Benim sana önerim bu sistem olacak.
Eki Görüntüle 185471
Ben denedim ama biraz tuzlu oldu açıkçası, 1070 olursa sistem 10 numara olurdu10 dakikaya hazırlıyorum 1070 sığdırmaya çalışacam.
1070 sığdıramadım 1070 olursa i5 6500 ve 20 TL aşıyor, ve ekipmanlar sığmıyor i5 6600K dan daha güçlü i7 6700 bu yüzden seçtimHerkese merhaba, kısmet olursa bu ay içerisinde almayı düşündüğüm sistemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacım oyun oynamak, kaydettiğim videoları düzenlemek ve derslerimden dolayı AutoCAD, Solidworks, Siemens NX gibi programlar da kullanmak. Dizüstü bilgisayar kullandığım için hiçbir çevre birimi yok, bu yüzden kulaklık, fare, klavye ve monitör de bu fiyata dahil olmalı. 4500-5000 TL'yi her seferinde çok aşıyorum, sistem bu haliyle 5000 TL'yi geçti. Kafayı yemek üzereyim. İşin içinden çıkamıyorum, lütfen yardım edin.
GTX 1060 videolarını izlediğimde bir tık önde olduğunu gördüm. Sizce RX 480 akıllıca bir seçim olur mu?
Ben OC bir sistem dizdim ama OC olmasında şart yok, çünkü ekran kartının overclock yapılmadan da bana yeteceğini düşünüyorum. Sizden ricam çevre birimleri olmadan 3700-4000 TL'yi geçmemesi çünkü monitör, kulaklık, fare ve klavyeyi 1000 TL'ye almaya çalışacağım, 5000 TL'yi 1 lira aşamam. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Eki Görüntüle 185450
Eki Görüntüle 185451