5000 TL Monitör Dahil GTX 980 Sistem Toplama

GTX 980 mi, R9 Fury X mi?

• Oy verenlerin toplamı
    27

Eğer piyasa da önemli değişiklikler olmaz ise attığım sistemden ssd yi şimdilik çıkardım ve gtx 980 yerine r9 fury x koydum. İlginçtir ki aslında R9 Fury X sanki Gtx 980 ti kartından bir tık daha fazla performans veriyor gibi. İzlediğim benchmark ve oyun videolarında AMD destekleyen oyunlarda farkın 10-15 fps ye kadar çıkabildiğini ama Nvidia destekli oyunların çoğunda farkın 3-10 fps arası değiştiğini gördüm. Örneğin The Witcher 3 oyununda Gtx 980 ti kartı yukarı da verdiğim kadar fps farkı atabilirken Star Wars: Battlefront oyununda ise R9 Fury X 15 fps hatta belli sahnelerde 20 fps ye kadar fark attığını gördüm. Üstelik bu farklar 4k oynanış videolarında ki değerlerdi.

Eğer piyasa da önemli değişiklikler olmaz ise attığım sistemden ssd yi şimdilik çıkardım ve gtx 980 yerine r9 fury x koydum. İlginçtir ki aslında R9 Fury X sanki Gtx 980 ti kartından bir tık daha fazla performans veriyor gibi. İzlediğim benchmark ve oyun videolarında AMD destekleyen oyunlarda farkın 10-15 fps ye kadar çıkabildiğini ama Nvidia destekli oyunların çoğunda farkın 3-10 fps arası değiştiğini gördüm. Örneğin The Witcher 3 oyununda Gtx 980 ti kartı yukarı da verdiğim kadar fps farkı atabilirken Star Wars: Battlefront oyununda ise R9 Fury X 15 fps hatta belli sahnelerde 20 fps ye kadar fark attığını gördüm. Üstelik bu farklar 4k oynanış videolarında ki değerlerdi.
Ben sadece Nvidia yazılımını daha hoş bulduğumdan öneride bulundum :)

Kesinlikle Fury X alın. GTX 980ti parasını haketmiyor. Fury X'den yaklaşık 700-800 lira daha pahalı ama aynı performansı veriyor. Tamam NVidia yazılımsal olarak önde ama o kadar fiyat farkına değecek bir destekleri de yok.

GTX 980ti ne zaman bu kadar ucuzladı? Fiyatı görünce çok şaşırdım.
Bu site yurt dışından getirdiği için ucuz.

Arkadaşlar aklıma bir konu takıldı. Sizce İ7 4790K mı yoksa İ5 6600K mı?

Ve parçaları kendim birleştiremem çünkü herhangi bir tecrübem yok. Çevremde de birleştirebilecek biri de olmadığından tüm parçaları Vatan Bilgisayardan alacağım ve birleştirteceğim.

Benchmark sonuçlarında Gtx 980ti R9 Fury X ten genel olarak 3-8 fps arası daha önde ama Fury X de yeterli performansı veriyor. Üstelik arada ki fiyat farkı (Vatanda) 700 TL kadar. Bu nedenle R9 Fury X daha mantıklı gözüktü

6600K daha mantıklı ve güncel. Anakartı Asus Z170-A ile birlikte bir sistem toplamanızı öneriyorum. Asus Z170-A bence 1151 anakartlara en f/p ürünü. Asus'dan böyle f/p ürünü beklemiyordum. Genelde Asus diğerlerinden daha pahalıdır ama bu model tam f/p.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı