Siz hangi monitörü almıştınız? Bu arada imzanızı yeni gördüm, İngilizce öğretmeniymişsiniz. Ben de İngilizce mütercim tercümanlık öğrencisiyim. 2. monitör isteme sebeplerimden biri de çeviri işlerimin, yazılı veya sözlü herhangi türlüsü olsun işimi rahatlasın istiyorum. Bir monitörde Tureng, Longman falan diğerinde ise çevrilecek metin. Güzel olur diye düşünüyorum rahatlık ve kolaylık açısından.50-60 cm varsa monitörle aranızda çok sıkıntı olmaz. 27 inç çok büyük geldiği için bana 24 tercih ettim asla pişman değilim. Bütçemiz senle aynıydı 1 ay önce aldım ben de.
Siz hangi monitörü almıştınız? Bu arada imzanızı yeni gördüm, İngilizce öğretmeniymişsiniz. Ben de İngilizce mütercim tercümanlık öğrencisiyim. 2. monitör isteme sebeplerimden biri de çeviri işlerimin, yazılı veya sözlü herhangi türlüsü olsun işimi rahatlasın istiyorum. Bir monitörde Tureng, Longman falan diğerinde ise çevrilecek metin. Güzel olur diye düşünüyorum rahatlık ve kolaylık açısından.
Evet, Windows 11'e sekmeleri bölme özelliği gelmişken dediğiniz gibi işler tek monitörde de yapılabilir ama ben oyun için de kullanacağım dediğim gibi. Çünkü ileride laptopun 2K olması 3070 için sıkıntı çıkarabilir performans/besleme açısından. Öyle olduğu zaman direkt monitöre geçip 1080p oynarım.EX2510S aldım. İş için Mac kullanıyorum, monitör sadece oyun oynarken açıyorum. Ben çeviri yaparken bir sekmeye çevirdiğim metin diğerine çeviriyi koyup birini sağa diğerini sola koyuyorum. İkinci monitör ihtiyacı doğmadı henüz. Doğarsa laptopu kullanırım diyordum ancak öyle bir şey olmadı. Yalnızca bu amaç için alacaksanız ucuz bir tane de alabilirsiniz aslında, 5000'e gerek yok.
Evet, Windows 11'e sekmeleri bölme özelliği gelmişken dediğiniz gibi işler tek monitörde de yapılabilir ama ben oyun için de kullanacağım dediğim gibi. Çünkü ileride laptopun 2K olması 3070 için sıkıntı çıkarabilir performans/besleme açısından. Öyle olduğu zaman direkt monitöre geçip 1080p oynarım.
Teşekkür ederim. @Saint Lucia hocam da sabah mesaja yanıt verirse yarın MediaMarkt'ı, Vatan'ı falan gezmeye gidip monitörleri araştıracağım. Ona göre kararımı veririm artık. İyi geceler, iyi çalışmalar dilerim.En iyisini arıyorsanız Ex2510s, kaliteden ödün verip cebinizde daha çok para kalsın istiyorsanız Dell G2422 veya Asus vg249q alabilirsiniz. EX2510S'in okuma modu da çok kullanışlı ve kaliteli. Bazı monitörlerin okuma modu daha çok göz yoruyorken bu monitörde işe yarıyor.
Teşekkür ederim. @Saint Lucia hocam da sabah mesaja yanıt verirse yarın MediaMarkt'ı, Vatan'ı falan gezmeye gidip monitörleri araştıracağım. Ona göre kararımı veririm artık. İyi geceler, iyi çalışmalar dilerim.
Çok teşekkür ederim, peki curved modeller hakkında ne düşünüyorsunuz? Yoksa curved falan bakmadan direkt düz monitör mü alayım?Dostum şimdi konuyu okudum. Önceki konuna da baktım. Her şey net ve sonuna gelmişsin olayın.
Senin yerinde olsam baktığın Lenovo Legion Y27-30 Monitör Lenovo'yu alırdım. "1080P'de 27inç alınmaz" meselesine kulak asmayın. Forumda önerdiğim 27 INÇ-1080p monitörler son derece kaliteli ve pikselleşme gibi sorunlar çıkartmayan modeller. Bunu ezelden beri tartışıyorum milletle. Bak Dell'in 27 inç modeli için tartışırdık (incelemesi paylaşıldı sana) aldı arkadaş ve çok memnun.
Eğer set kuracaksan, Lenovo uyumlu olması için Lenovo tercih et ya da Dell 27 inç olanı. Zaten modellere hakimsin tekrar link koymuyorum.
Kendine ne kadar monitör önerirsen o kadar kafan karışır. Bunlara gerek yok. VA panel ghosting derecesi ağır olduğu için çok nadir öneriyoruz.
Yoksa Curved falan bakmadan direkt düz monitör mü alayım?
55-60 cm gibi bir uzaklıktan bakacağım
Peki EX2510S
Son olarak, Lenovo 180 Hz'imiş. 180 Hz ilk defa görüyorum, overclockla mı 180 Hz yapıyoruz yoksa default olarak 180 Hz mi geliyor?
Tamamdır çok teşekkür ederim. Hiç curved potalarına girmeye gerek yok o zaman. 27 inçlik Lenovo'yu alırım muhtemelen. Teşekkür ederim tekrardan, iyi günler dilerim.Curved dediğin monitör VA panel oluyor. VA panel olmayan Curved monitörler ultrawide oluyor. IPS panel ultrawide monitör istersen bakarız. VA panel monitör önermemeye gayret ediyorum. Ghosting muhabbetinden ötürü.
Mesafe uzadığı için flat monitör kullanmanda bir sakınca yok. Yakın olsan hadi bir nebze Curved ekran al derim ama şu mesafedeyken Curved almanın mantığı nedir? Bence mantıksız.
BenQ'yu asla kötülemem. Monitörlerinde kendi görüntüleme ve ekran teknolojilerini kullanıyor. Panellerini kendileri üretiyor. (Acer ile ortalar.) Üzmez ama F/P potasında değiller. Lenovo ve Dell daha çok içerik barındırıyor ve daha ucuzlar.
Lenovo'nun native hızı 165Hz. 180 OSD menüsünden hız aşırtma seçeneği ile oluyor.