5000 TL monitorlü GTX 1070 PC

Sizce bu PC alınır mı?

• Oy verenlerin toplamı
    8
Sırf muhalefet olmak için yorum yazıyorsun. Bak ben mesajımda ne demişim. 144HZ almazsan 1070'den performans alamazsın dedim. Bunun nesi yanlış? Bu kartla çoğu oyunda 100 FPS hatta üstü değer alınabiliniyorken neden 144HZ almayıp performansı öldürsün? Açıklar mısın?
144 Hz monitör performans arttırmaz. Performans kelimesini yanlış kullanıyorsun. 144 Hz sadece daha akıcı bir görüntü sunar. Ben de mesajımda kelimeyi yanlış kullandığını açıkça belirttim. "Performansı öldürmek" yanlış tabir. 60 Hz veya 75 Hz monitör kullandığında da 100+ FPS değerlerine çıktığında yine 60 FPS'ye göre daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarsın. Fakat 144 Hz monitördeki gibi akıcı görünmez ve tabii ki input lag o kadar düşük olmaz. 144 Hz monitör daha iyi olur bunda hem fikiriz ama yanlış düşünüyorsun performans konusunda.
60 Hz monitör alınca kart yine oyunları aynı FPS değerlerinde çalıştıracak. FPS'de değişim olmayacağı için "performans alamazsın" demek yanlış oluyor. Birkaç farklı şekilde daha anlatayım mı?

Son düzenleme:
Benim görüşüm 1070 almak isteyenin ekstra bir 1070 parasına monitör almasını gerektirdiği. Şimdi benim elimde de tek ekran kartı var. 3 aydır sistem takibi yapıyorum. Senin dediğin gibi yapmış olsan bile en kötü monitör ihtiyacın olacak. Onu kestirip atmamalısın.

@HDFallen Kardeşim öncelikle mesaj yazmadan önce bir şeyler öğren öyle mesaj yaz. Bilmediğin konuda saçma sapan konuşuyorsun. Ana kart seçimi ekran kartına göre yapılmaz. İşlemciye göre yapılır. K serisi işlemci kullanmadığın sürece de Z serisi ana karta ihtiyacın olmaz. İntel Rapid Storage ile işinin olacağını sanmıyorum sistemi toplayan arkadaşın. Bu durumda da H170 kullanması pek bir şey kazandırmayacak. Ana kartı B150 tercih ettiğinde performans kaybı olmadığı için de gönül rahatlığıyla tercih edebilir. B150 tercih ettiğinde eline kalan para ile GTX 1070 sığdırılabiliyor ancak.

Konu sahibi arkadaşın neden GTX 1070 istediğini ise tahmin edebiliyorum. Uzun süre yeni parça almakla uğraşmak istemiyor, 4-5 yıl kullanmayı hedefliyor gibi duruyor. Bu durumda GTX 1060 alacak olursa GTX 1070 kadar uzun süre Ultra 60 FPS götüreceğini sanmam.

@MerakliMahmut Monitör ihtiyacı olacak derken? Arkadaş E-Sporla ilgileniyor gibi durmuyor. 144 Hz veya 1440p monitöre bütçesi şu an yetmiyor. Şöyle düşün, GTX 1070 aldığı zaman sonradan 144 Hz 1MS monitör almak 1100 TL falan tutar. GTX 1060 ve 144 Hz monitör alırsa sonradan GTX 1070 seviyesinde GPU yükseltmesi yapmak istediğinde 1800 TL falan masrafa girmesi gerekecek. Monitör 75 Hz tercih etmesinde rahatsız edici bir şey görmüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı