5000 TL MSI RX 6500 XT 4 GB alınır mı?

Magamelaa

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2021
Mesajlar
953
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Fiyatı 5000 TL bu fiyata alınır gibi geldi bana, şu sıralar ya yeni PC toplayacağım ya da elime bir PC geçme ihtimali var olursa onu yükselteceğim, her açıdan bunu almam kâr gibi geldi bana, ne diyorsunuz alınır mı?
 
4 GB ve 64 Bit bir ekran kartı için pahalı ve yetersiz olduğunu düşünüyorum.
 
4 GB ve 64 Bit bir ekran kartı için pahalı ve yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Hocam ekran kartlarında GB ve bit muhabbeti yapmayı bırakalı çok oldu sanki, 4 GB konusu evet şu anki nesile göre ucu ucuna geliyor fakat 5000 TL'ye alınabilecek daha iyi bir ekran kartı var mı?

Alınmaz. O bütçeye ya 2. el alın ya da para biriktirin.

2. el ekran kartı almam, para biriktirme kısmına gelirsek üstüne en az 2-3 bin koymam gerekiyor daha iyisini alabilmem için.
 
Bu kartı alacaksan sistemin pcıe 4 destekliyor olduğundan emin ol yoksa verim alamazsın karttan. 6k civarına rx 6600 ler var o daha mantıklı olur.
 
Biraz arada kaldım kart sanki eski nesil kartlar ve yeni nesil kartlar arasında bir şey Sapphire RX6600 Pulse 8 GB 6500-7000 civarina satılıyor onu almak için zorlayacağım büyük ihtimal.
şu var ama markayı tam bilmiyorum biraz araştırmak lazım.
 
Şu var ama markayı tam bilmiyorum biraz araştırmak lazım.

Hocam genelde bu tarz anakart, PSU, ekran kartı gibi farklı markalardan modelleri olan parçaların bilindik markalardan alınmamasına karşıyım. MSI, Sapphire ve benzeri modelleri almayi düşünüyorum.
 
RX 6500 XT 64 Bit ve PCI-e X4 arabirimine sıkıştırıldığı için PCI-e 4.0 bir sistem ile kullanılmadığında RX 6600 gibi modellerin aksine çok daha hissedilir performans kayıpları yaşıyor. Ek olarak güncel halini bilmiyorum ancak çıktığı dönemde arabirim sebebi ile bazı oyunlarda ciddi optimizasyon desteğine ihtiyaç duyuyordu. Şahsi fikrim codec tarafındaki eksikleri ile de asla alınmaması gereken bir ekran kartı, bir eski nesli olan RX 5500 bile bariz daha güçlü.
 

Geri
Yukarı