5000 TL Oyun İçin Sistem Toplama

Rainyday

Kilopat
Yer
Kıbrıs / Girne
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Ben yakın bir zamanda oyun odaklı bir bilgisayar toplamak istiyorum. 5000 TL bütçem var. Sizden ricam bana güzel bir sistem önermeniz. Ben fiyat performans açısından i5 7600k ve RX 480 8GB düşünüyorum ama sizin fikriniz benim için daha önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistem fiyat performans açısından daha iyi.
Edit: RAM'i ucuz diye yanlışıkla 1x16 koymuşum. 2x16 almanızı tavsiye ederim.

Bu sistem fiyat performans açısından daha iyi.
Edit: RAM'i ucuz diye yanlışıkla 1x16 koymuşum. 2x16 almanızı tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 227560

Eki Görüntüle 227562
Pc de sadece oyun oynayacağım bu yüzden ryzen almayı pek tercih etmiyorum. İleriye dönük bir pc toplayacağım bu yüzden anakartımın da kaliteli olmasını istiyorum. Çünkü ileri de sisteme kolayca uptade yapabileyim. Üstelik işlemciyi x serisi seçmişsin ve soğutucuyu unutmuşsun.

Ryzen işlemciler her ne kadar oyun performansı az olsa da daha ileriye dönüktür. Ayrıca daha oyunlarla tam optimize olmadığı için gerçek performansını gösteremiyor. Ayrıca anakartı da kaliteli seçtim. Overclock yapmayacaksanız iyi bir anakarttır. İşlemciyi 1500x yaptım çünkü 1600 daha pahalıydı ve x olmayan versiyonu yoktu. Stok soğutucusu yeterli olduğu için soğutucu koymadım. Eğer illa İntel işlemci alacağım diyorsanız aynı sistemi İntel işlemci ile yaparım.

benim imzam daki sistemin kasası 4300 e geldi üstüne sadece gtx 1070 koysan 5000 yapar, bide sen daha üst model bir işelmci koyacaksın. Bence kesinlikle gtx1070 al onu bi kenara koy benim sistemdeki ramleri alma kesinlikle 2400mhz lik 100 tl daha ucuz modellerini al çünkü bu işlemciyle bu ram kullanılmıyormuş malesef bilmiyordum oda senin işlemci soğutucu paranı çıkarır. Anakartı da b250 model bi anakartla değiştirirsen oda işlemci farkını çıkarır ve i5 7600k ve gtx 1070 li bir sistemin olur.

Sıralamam gerekirse

i5 7600k+soğutucu 1200tl
gtx 1070 1700tl
b250m bi anakart 400tl
16gb ddr4 2400mhz ram 550tl
240 ssd 350tl
1tb 7200rpm harddisk 200tl
dvdrw 100tl
Dark n10 750w 80 plus kasa 450tl

5000 tl yapıyor rakamları yaklaşık olarak yazdım. şu an sistemimden soğudum keşke bende böyle bir sistem toplasaydım. Bana anakartı çok iyi al çok iyi al dedi bu işlerden anlayan abilerim bende 600 lira para verdim ama youtube kanallarına bakınca kimse böyle bi sisteme bu tarz anakartlar kullanmıyor. belki ilerde işimize yarar tabi 5200 yapıp z270 serisi bi anakart alabilirsin sende.

Eğer sistemi 1080p de sadece oyun için alacaksan intel al. Çünkü 1080p de ryzen çuvallıyor. Ha şimdi Ryzen ler daha iyi daha ileriye dönük diyecek olanlar da var. Oyunların Ryzen için optimize edilme efsanesi de yalan. Hiçkimse çıkardığı oyunun başına dönüp te Ryzen için tekrardan uğraşmaz. Çıkacak oyunları bilemem ama. Ryzenlerin tek çekirdek performansı gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı. Amacım da fanboyluk falan değil sadece gerçekçiyim Dediğim gibi 1080p de sadece oyun oynamak için İntel al. Bunun dışında 1080p için de RX 580 den üst bir kart almak çok mantıksız. İşlemcine 1080p de 1070 seviyesinde bir kart çok üst düzey işlemci olmadıkça darboğaz yapacaktır.

Benim önerdiğim ne oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…