5000 TL oyun ve render için sistem toplama

Bütçe
5000 TL
Öncelikle merhabalar, başlıktan da anlaşıldığı gibi kendime 5000 TL'lik bir sistem toplamaya karar verdim. Yeni çıkacak oyunları falan oynamak istiyorum. Ayrıca After Effects CC 2019 ve Vegas Pro 14 kullanıyorum. Bu dediklerime göre toplayabileceğim veya alabileceğim en iyi sistem nedir?

Ryzen 5 3600 (overclock yapilacaksa ideal fakat sıvı soğutma şart)
Asus B450M-K / B450M-A
GTX 1660 Super / RX 580-590
2X8GB 3000 Mhz Ram
Hava akımı iyi, ortalama bir kasa
550-600W gücünde 80+ sertifikalı Psu (ucuz markalara kacma)
1080P rahatça oynatir bu ayardaki sistem. Render icin de 4K düşünmüyorsan rahat rahat yaparsin.

Son düzenleme:

Hocam 3600X islemci yaparsak ve SSD eklersek maliyet nasıl olur?

Hocam 3600X islemci yaparsak ve SSD eklersek maliyet nasıl olur?
SSD belirtmeyi unutmuşum. 3600 ile 3600X arasında 300-400 tlye değecek performans farki olduğunu düşünmüyorum. SSD boyutu da 120-240Gb üstüne çıkarsa bütçeyi zorlayacaktır. Sata bağlantılı 400-500 mb yazma hızına sahip SSDler fiyatı asmaz.

3600X soğutması daha iyi söylemiştim bu sistemin aynısından ben de toplamayı düşünüyorum da ondan söyledim hocam.

Söylediğiniz sistemler neredeyse 6000 TL'yi buluyor.
İncehesap ya da itopya gibi sitelerden hazir sistemleri özelleştirirseniz daha uygun olacaktır. Fakat kasalari ve Psulari adi koyuyorlar dikkatli olun.

İncehesap ya da İtopya gibi sitelerden hazir sistemleri özelleştirirseniz daha uygun olacaktır. Fakat kasalari ve PSU'lari adi koyuyorlar dikkatli olun.

Teknoqueen almayı düşünüyordum fakat PSU ve kasanın kalitesiz olduğunu öğrenince vazgeçtim.
Teknoqueen almayı düşünüyordum fakat PSU ve kasanın kalitesiz olduğunu öğrenince vazgeçtim.

Kasayı Thermaltake V200 olarak değiştirirsem Teknoqueen almak mantıklı olur mu veya daha mantıklı bir sistem var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…