5000 TL R5 3500X ve RX 590 sistem toplama

Herkese merhabalar. Bir siteden (link yasaktır diye vermiyorum istenirse atabilirim) hazır sistem satın alacağım. Bugüne kadar hep dizüstü kullandığım için yapabileceğim değişiklikler için size sormak istedim. Hazır sistemden sadece SSD'yi 480 GB'a yükselttim. Bellek olarak 1x8 GB tercih ettim, bütçem kısıtlı olduğu için 1-2 ay sonra aynısından bir tane daha ekleyip yükseltme yapmayı düşünüyorum. Özellikle kasanın güç değerinde ve tek fan olduğu için soğutmasında sıkıntı çıkar mı diye sormak istiyorum. Ayrıca anakart ileriki yıllarda ekran kartı ve işlemci açısından yükseltme yapmaya müsait midir? Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Düzeltme: Sanırım sistemle beraber 2 adet hediye fan geliyormuş. Toplam 3 fanı oluyormuş.
Not: Ekran kartını RX 580 ile değiştirip işlemciyi Ryzen 5 3600 yapabilirim. Bu durumda güç ve soğutma yeterli olacak mıdır?

Kasa: 1 fan Corsair Carbide SPEC-05 550W.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Anakart: Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX Gaming
Ekran kartı: AMD Radeon RX 590 fatboy 8 GB GDDR5 256Bit DX12.
Depolama: Adata SU630 480GB SSD disk.
Bellek: Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı alırken yanında 2 adet extra fan almak seni ısı probleminden az da olsa kurtarır zira ekran kart olarak RX590 tercih edeceğini görüyorum, ve de XFX :)
Ekran kartı olarak AMD yerine Nvidia kullanmanı öneririm dostum. Yoksa diğer herkes gibi foruma ekran kartı sorunları ile ilgili konu açmaktan sıkılacaksın. Tüm bunlara ek olarak 2x8 16GB ram önerimdir.

Kasayı alırken yanında 2 adet extra fan almak seni ısı probleminden az da olsa kurtarır zira ekran kart olarak RX590 tercih edeceğini görüyorum, ve de XFX :)
Ekran kartı olarak AMD yerine NVIDIA kullanmanı öneririm dostum. Yoksa diğer herkes gibi foruma ekran kartı sorunları ile ilgili konu açmaktan sıkılacaksın. Tüm bunlara ek olarak 2x8 16 GB RAM önerimdir.

Kesinlikle katılıyorum. XFX özellikle çok ısınan bir marka ben de RX580 XFX kullanıcısıyım. Değiştirme arefesindeyim diyebilirim. 1660 bakmanı öneririm.

Peki Ryzen 5 1600 ve GTX 1650 Super ve 2x8 GB yapsam nasıl olur? Dizüstünde AMD ekran kartından hiç memnun değilim. Masaüstünde nasıl olduğu hakkında fikrim yoktu. En çok oynayacağım oyun CSGO, ısınma sorunu yaşamak istemiyorum.

Bahsettiğin Ryzen 5 1600AF + GTX 1650 Super ve 2x8 GB seni hiç üzmez. Nvidia ekran kartlarında ısı problemi yaşayan kişi sayısı RX serisine oranla çok daha az. GTX 1650 Super yerine GTX 1650 bile alabilirsin çok fazla fps farkı yok ama bütçemi biraz daha arttırabilirim dersen GTX 1660 veya GTX 1660 Super alabilirsin.
AMD ekran kartı almak istiyorum diyorsan da Sapphire olanlarını tercih etmeni öneririm.

Herkese merhabalar. Bir siteden (link yasaktır diye vermiyorum istenirse atabilirim) hazır sistem satın alacağım. Bugüne kadar hep dizüstü kullandığım için yapabileceğim değişiklikler için size sormak istedim. Hazır sistemden sadece SSD'yi 480 GB'a yükselttim. Bellek olarak 1x8 GB tercih ettim, bütçem kısıtlı olduğu için 1-2 ay sonra aynısından bir tane daha ekleyip yükseltme yapmayı düşünüyorum. Özellikle kasanın güç değerinde ve tek fan olduğu için soğutmasında sıkıntı çıkar mı diye sormak istiyorum. Ayrıca anakart ileriki yıllarda ekran kartı ve işlemci açısından yükseltme yapmaya müsait midir? Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Düzeltme: Sanırım sistemle beraber 2 adet hediye fan geliyormuş. Toplam 3 fanı oluyormuş.
Not: Ekran kartını RX 580 ile değiştirip işlemciyi Ryzen 5 3600 yapabilirim. Bu durumda güç ve soğutma yeterli olacak mıdır?

Kasa: 1 fan Corsair Carbide SPEC-05 550W.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Anakart: Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX Gaming
Ekran kartı: AMD Radeon RX 590 fatboy 8 GB GDDR5 256Bit DX12.
Depolama: Adata SU630 480GB SSD disk.
Bellek: Adata XPG Gammix D30 8 GB (1x8GB) DDR4 3000MHz.
fiyatlar uygun burada.

Dediğiniz gibi 1650 Super'de karar kılmıştım. Ancak montaj işlerinden anlamadığım için hazır sistem almak istiyorum. O yüzden tek tek farklı sitelerden alma lüksüm yok. Bu sitelerde de stoklar hep bitmiş veya yorumlarda çok geç geldiği söyleniyor. Vatan Bilgisayar'dan şunu alsam sizce nasıl olur?

1590543271528.png

Vatan Bilgisayar güvencesi ve hızlı gelecek olması çok işime gelecek. Fiyatı da 1660 olmasına rağmen uygun geldi. Ne düşünüyorsunuz? Tek sıkıntı bellek sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı