Abilerim kardeşlerim merhabalar. Başlıkta da belirttiğim üzere 5000 TL'ye bir sistem toplamak istiyorum (monitör dahil değildir). Bu işlerde biraz yeniyim fazla bir bilgim yok açıkçası . Şu toplanan sistemi çok beğendim fakat bütçemi biraz aşıyor. 6000 TL PC Toplama Rehberi - Technopat
Bana 500 GB SSD çok fazla 120 yeterli.
2TB HDD de çok fazla, 1TB yeterli olacaktır.
Bu sistemi nasıl benim bütçeme indirgeyebiliriz?
Ya da sizin başka sistem tavsiyeniz varsa yazarsanız çok memnun olurum
Bir de sistemde GTX 970 ve üzeri olursa sevinirim
Bir de sistemi ilerde overclock etmeyi düşünüyorum
@Silinen üye geç cevap verdiğim için özür diliyorum.Aklıma takılan bazı sorular var.M3 anakart m5 ten daha düşük asus ile msi arasındaki farklar neler?.Bide sıvı soğutma olarak Cooler master almayın diyolar sizdirma yapıyormuş ne kadar doğru?.Bide @Recep Baltaş abimin topladığı sistemde overclock imkanı sunuyor diye biliyorum.
@Silinen üye MSI Z170A Gaming M3, bu sistem için yeterli bir anakart olacaktır. Cooler Master sıvı soğutma ürünlerinde şu ana kadar böyle bir sorun işitmedim. Bana göre ASUS, MSI'dan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Fakat SSD'nizi 240GB alabilmeniz için Z170A Gaming M3 kullandım. Zira ASUS Z170 Pro Gaming 15$ daha pahalı fakat "Buna değer mi?" diye soracak olursanız, bence değer. Eğer bütçeniz yeterli ise ekran görüntüsündeki sisteme MSI Z170A Gaming M3 yerine ASUS Z170 Pro Gaming tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu sistemde yüksek düzeyde O.C. imkanı sunuyor.
Kesinlikle FX serisi işlemciler önermiyorum. Ayrıca 220W tüketen bir işlemci elektrik faturasına yansıyacaktır. Ayrıca 5000 TL bütçeye FX işlemci kullanmak oldukça saçma olacaktır.