5000 TL'lik AMD FX 9590 Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O işlemciyi alırsan kasanın üstünde yumurta yaparsın demedi deme

Amd işlemcilerde Fx 8350' den sonrasını almanın bir mantığı yok şahsen ben Fx 8350 kullanıyorum oyunlarda iyi bir işlemci fakat ben pek memnun değilim açıkcası o yüzden İntel sistem alman daha mantıklı bencede hayırlısı olsun.

Oyun oynayacaksan 4790k almanın mantığı yok. 4690k yetecektir

Kingston V300 SSD alma. Sıkıntılıymış. Ayrıca i5'e gereksiz diyorsun. Bu sistemde sadece oyun oynanacakmış. Öyleyse i7 şart değil. i5 gayet işini görür. Soğutucu olarak ise Hyper 212 Evo tavsiye ederim.
Uzun ömürlü bir sistem kurmak istiyorum açıkçası kararımı yorumlarınız doğrultusunda intel yönünde verdim ama ben takıntılı biriyim i7 almazsam hiç almamışım gibi olur

Yorumların için teşekkürler
Msi'a pek sıcak bakmıyorum.

@Silinen üye Bu hesap konu sahibinin ikinci hesabı mı? İ7 olmaz ise hiç olmasın demekte yanlış olur. Ben i3 serisine gtx 970 takıp sorun yaşamayan kişiler gördüm. İ7 takıntısı nedir oyunlarda. Yani editörler bile render işlerinde çok acele işin yok ise i5 fazlasıyla işini görür diyor.
Birde neden msi firmasına sıcak bakmıyorsunuz.

Eğer amacınız oyun oynamak ise i7 şu zamanda gereksiz bir masraf Amd istiyorsanız Fx 8350 İntel istiyorsanız İ5 4690K almanız sizi memnun edecektir bunların üstüne çıkmak şahsen gereksiz masraf olacaktır.

Msi'ın ''gaming'' adı altında sattığı laptopların faciasından ötürü firmaya sıcak bakamıyorum.

i7 ile i5 arasında performans farkı nasıl olur ?
o.c konusunda hangisinde daha fazla performans alırım ? stabil en az 5ghz çalıştırmayı planlıyorum sistemi

Anakart tarafında Asus'u öneririm

Şöyle örnek vermek gerekirse İ7 4770 ile İ5 4690K arasında oyunlar açısından gözle görülür düzeyde, uçurum düzeyinde bir fark yoktur.İ5 4690K 3.5 ile 3.9 turbo frekansı arasında çalışmakta ve çarpan kilidi açıktır.Şayet üst düzey render yapmayacaksanız kaldı ki İ5 4690K da render için uygundur. İ7 işlemci gereksiz bir seçim olacaktır kalan parayı ekran kartına yatırmanız daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…