Selamlar. Yakın tarihte bir bilgisayar alabilirim ve kendimce 144Hz monitörlü dizdiğim ve fiyatı 4725 TL olan sistemi hangi mantıkla dizdiğimi anlatıp tavsiyelerinizi isteyeceğim.
İşlemci:
Araştırmalarım sonucunda Intel piyasasının uçuk olup bu bütçeye göre alınmayacağını düşündüm. Ryzen kısmına baktığımda ise (sanırım yenilenmiş model) orta seviye ekran kartlarının hepsini sırtlayabilecek bir model olduğunu düşünüp 660 TL gibi makul bir fiyata AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 Fiyatı işlemcisini seçtim.
Ekran Kartı:
Fiyat ve performans derecesine baktığımda kendisinin performansına bakılarak ucuz bir fiyatta satılıp, GTX 1060 kartıyla birebir olup ve kalitesinin hakkını taşıdığı için 1500 TL fiyatına Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 580 8G OC 256 Bit Fiyatı ekran kartını seçtim.
Depolama
İçine Windows sistemi, LOL, CS:GO, PUBG kurulacak kadar kapasiteye sahip olup, hatta artıp boş kalan 100GB'ı geçik alanı başka oyunlar için de kullanabileceğimden ve içini kişisel kullanım alanı olarak kullanacağım Yerel Disk D kurmak için 320GB ayriyeten bir HDD'm var olduğundan dolayı 200 TL fiyatına Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı diskini tercih ettim.
Kasa:
Işıklı olup veya olmamasına önem vermeyerek fiyatı ve 2 adet (3 de olabilir) stok fanı açısından ve içine ekran kartımın sığacağından emin olduğumdan 230 TL fiyatına ATX Power Boost VK-G2090C USB 3.0 ATX Mesh Single Ring Rainbow Fiyatı kasasını tercih ettim.
Ana-kartı B450m'e çıkartın.
O ekran kartını alacağınıza bunu alın
SSD'yi kingston 480GB A400 yapın.
Kasa ve PSU olarak Corsair Spec Delta 550W alırsanız bu sistem sağlıklı bir sistem olur.
Alacağınız işlemci Ryzen 5 1600(12nm) yeni versiyon olsun. Yeni versiyon daha güçlü bir işlemcidir. Eski 14 nm almayın. Attığınız linkteki hangisi belli değil. Aldığınız yere sorun. Ekran kartı olarak GTX 1650 SUPER alın. Bütçenize uyarsa 1660 SUPER alın. RX 580 almayın. Diğer önerileri arkadaşlar söylemiş zaten.
Sistemin herhangi kötü bir tarafı yok bana göre tek eksi sayılabilecek yönü SSD'si ve bu serinin yeni versiyonları çıktı eğer onlardan biriyle kronik sıkıntısı ortadan kalmış demektir ama değilse sorun yaratabilir ve bunun için arkadaşın sadece sistemdeki SSD'yi değiştirmesi yeterlidir onun dışında sistem fiyatına göre çok iyi eğer daha iyi öneriniz varsa lütfen yapın.
Fikrimi iyi yönde değiştiren değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Linkini üstte bıraktığım 144Hz'lik 999 TL'ye o monitörü almak yerine aşağıya bırakacağım Lenovo'nun 899 TL'lik 144Hz monitörünü alsam nasıl olur peki? Yani fiyattan fedakarlık uğruna alacağım performansa yazık etmiş olmam demi?
Genel Görünüm Uygun fiyat ve performansı bir araya getiren 23,6 inç Lenovo D24f-10 monitör oyuncular için ideal seçimdir. Keskin görseller sunmak üzere profesyonel olarak tasarlanan full-HD ekran, üstün görüntüleme deneyimi sunar. 144 Hz yenileme hızı ve etkileyici 1 ms tepki süresi, sürükleyici...
Fikrimi iyi yönde değiştiren değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Linkini üstte bıraktığım 144Hz'lik 999 TL'ye o monitörü almak yerine aşağıya bırakacağım Lenovo'nun 899 TL'lik 144Hz monitörünü alsam nasıl olur peki? Yani fiyattan fedakarlık uğruna alacağım performansa yazık etmiş olmam demi?
Genel Görünüm Uygun fiyat ve performansı bir araya getiren 23,6 inç Lenovo D24f-10 monitör oyuncular için ideal seçimdir. Keskin görseller sunmak üzere profesyonel olarak tasarlanan full-HD ekran, üstün görüntüleme deneyimi sunar. 144 Hz yenileme hızı ve etkileyici 1 ms tepki süresi, sürükleyici...