input lag süresi, ardından da tepsi sürelerinin iyi olması FPS de düşüş yaşamayıp akıcı oyun oynamanı sağlar. 144 HZ dijital frekansı var. Yani kasanız iyise bu monitörede ihtiyaç duyuyorsunuz anlamına geliyor. Kasanız ne kadar iyi olursa olsun monitörünüz desteklemedikten sonra o kasanın içindekilerin pek bi anlamıyor kalmıyor tek başına. Benim önerdiğim monitörde
Ghosting lenme olasığı imkansız neredeyse
Eğer tepki süresi 2 ms(milisaniye)'nin üstünde ise oyunlarda "ghosting" diye adlandırılan hayalet etkisi oluşacaktır. Bu, hareketli oyunlarda,hıza yetişemeyen monitörden dolayı hareketlerin arkasında çıkan gölgelere verilen isimdir.Diyelim ki 2 veya 1ms tepki süreli bir monitör aldınız ? iş bununla da bitmiyor.Monitörü PC'ye DVI veya HDMI ile bağlamanız da şart.Eğer bağlantıyı VGA ile yaparsanız ekran kartından gelen dijital görüntüler önce analog'a, sonra tekrar dijitale çevrilecektir. Bu da tepki süresini artıracaktır.Kısacası oyuncu monitörü alırken tepki süresine dikkat edilmelidir.2 ms ideal bir değerdir.
Hocam sizin önerdiğiniz monitörün frekansına bakın. 60 HZ benim önerdiğim 144 hz. Ayrıca benim önerdigim 80,000,000 renk sayısına sağım sizin ki 16,700,000. + 3d desteğide var asusta. Yani phoenix oblivion gibi bir bilgisayarda her türlü oyunda 60 HZ nin üzerinde bi FPS alırsınız. Monitörünüz bunu kaldırmıyorsa o kasa ne kadar iyi olursa olsun monitörünüzün destekledigi kadar performans alırsınız.