5000 TL'ye i7 4790 ve GTX 960 Tabanlı Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Whoil

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben Ali. Bu yaz almayı planladığım bir bilgisayar hakkında hem sizin görüşlerinizi (Ekleme, çıkarma, daha iyisi vb.) hem de donanım uyuşmazlıkları, darboğaz ya da buna benzer bazı hataların oluşup oluşamayacağı konusunda sizden akıl almak istiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Bu sistemi bir oyuncu bilgisayarı olarak kullanacağım yani temel amacı oyun oynamak olacak. İşlemciyi O.C uygulayarak kullanacağım. Bunun için aldığım işlemci soğutucu ve 650W güç kaynağı yeterli olur mu? Ve önceki tecrübelerimden de yola çıkarak Asus ürünlerinin Fiyat/Performans'ının iyi olduğunu biliyorum. Bu yüzden MSI ürünlerden biraz çekiniyorum. Seçtiğim parçaların MSI sürümleri daha iyi ise belirtirseniz sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yaza çok var. Şimdiden sistem belirlemek çok saçma olur. Siz şuan için sadece araştırma yapınız. Doların durumu malum. Belki yaza kadar düşer ve daha iyi bir sistem toplarsınız, belkide yükselir mecburen seçimi yeniden yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Bu arada sistem biraz dengesiz olmuş. Araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

Bütçem belli olduğu için köklü değişiklerin olacağını sanmıyorum. En fazla seçtiğim SSD'nin boyutunu düşürürüm. Şimdiden bir fikir sahibi olup daha sonra aceleye getirmemek istiyorum. Bahsettiğiniz dengesizlik nedir acaba?

İşlemci olarak i7 gereksiz olmuş. Nede olsa oyuncu bilgisayarı, Render yapmayacaksınız anladığım kadarıyla. O yüzden İ5'in K isimli olan bir işlemci alabilirsiniz. 16 GB Ram gereksiz. 8GB ideal. Oradan artan parayı ekran kartına yatırabilirsiniz. Anakart yeni olduğu için bir bilgim yok.
Bu arada sistemi yazın alacaksınız yani arada 6 ay gibi bir süre var. Yani ceza alabilirsiniz.

5000TL demişsiniz 4147TL oluyor. SSD yazmışsınız ama link yok. Anladığım kadarıyla 900tl civarında bir SSD tercih ettiniz. SSD'den düşerek ekran kartını gtx970 yapmanızı tavsiye ederim. 960 bu bütçe için yetersiz gibi.

Taviyem 900TL'ye SSD alacağınıza 250gb civarında SSD ile 2tb hard disk alın oyunları ve işletim sistemini SSD'ye kuarsınız kalan paraya da söylediğim gibi gtx970 alın.

Ayrıca SSD illa kalsın derseniz işlemci ve anakarttan biraz düşülerek gtx970 alınabilir. İşlemciye sanki fazla yük verilmiş.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Dediklerinize hemen bakacağım ...

Sadece temel bilişenleri yazdım. Diğer bileşenler (Mouse, klavye, SSD, Harddisk vb.) kişiden kişiye çok değişebileceği için onları yazmadım.

Oyun dışında render, edit vs. yapacaksanız i7 serisi işlemci önerdim. Ama sadece oyun içinse i5 serisi 4670k tavsiye ederim.

Yaz aylarına kadar birçok yeni donanım piyasaya sürülecek. Yaz aylarında tekrar konu açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…