5000 TL'ye i7 6700K sistem toplama

Skywater goksu

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kendim 5.000 tl'ye bir sistem topladım fakat emin olamıyorum. Lütfen 5000 tl'ye bir sistem toplar mısınız? Bu arada monitörün dahil olup olmaması çok önemli değil tabi monitör dahil olursa daha iyi olur :)

Bu arada sistemim:

Ekran Kartı: Asus R9 390 DirectCU III-1607tl
Bellek: DDR4 GSkill 16GB (2x8) 2400 MHz-500tl
İşlemci: İntel Core İ7 6700k (skylake)-1330tl
Sabit Disk: Seagate 3.5'' 1TB Barracuda 64mb önbellek 7200Rpm-200tl
Güç Kaynağı: Xıgmatek Vector S serisi 750W Silver-340tl
Anakart: Msi Z-170A Gaming M3 3600 MHz-600tl
Kasa: Nzxt S340 Razer Edition-300tl
İşlemci soğutucu: SilverStone AR01 135tl
SSD: Transcend 128GB SSD-200TL
Toplam: 5212 tl ediyor
Evet arkadaşlar lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. (Bu arada hayali değildir teogdan iyi sonuç çıkartma hediyesi :))

Resimler:
case.PNG
v1111.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Asus AMD için tam bir yüz karası Vram ve VRM soğutması yok. Sapphire - MSI - Gigabayt sırasıyla iyiler. Ayrıca o kasa Türkiyeye gelmiyor.

Ekran kartı olayını biraz düşün derim. Kesinlikle fanboyluk değil mesele yazılım desteği ve deformasyon açısından.

Oyun icin kullanacaginizi varsayiyorum. Eger oyleyse i5-6600k da fazlasiyla yeterli olur. Ayni zamanda 16 gb ramde su anda cok fazla gibi duruyor. Tek modul 8 gb alip ileride ihtiyac dogrultusunda para biriktirip bir tane daha eklemeniz daha akillica olur. Zaten ram fiyatlari oyle ucuk degil. Buradan arta kalan paraylada ekran kartinizi gtx 980 yapabilirsiniz veya gtx 970 yapip diger bilesenlerinizin kalitesini artirabilirsiniz veya kaliteli bir monitorde ekleyebilirsiniz.

vatandan topladım sadece kasa ve işlemci soğutucu hariç

Arkadaşlar şöyle düşündüm şimdi ben asus R9 390 yerine Msi R9 390x alsam kasayıda güç kaynağıyla birleşik olarak 530tl ye zalman z11 neo alıp işlemcimi i5 6600k yapsam nasıl olur yani i5 6600k da işimi görür sonuçta ben video renderı yapacağım fakat o kadarda sıkıntı olacağını zannetmiyorum i5 6600k da bu küçük video renderlarını yapabilir (örnek camtasia da 15 dakikalık bir video renderi mesela)

parçaların resmini atmak isterdim fakat evde değilim resimlerde bilgisayarımda kusura bakmayın

vatandan topladım sadece kasa ve işlemci soğutucu hariç

Arkadaşlar şöyle düşündüm şimdi ben asus R9 390 yerine Msi R9 390x alsam kasayıda güç kaynağıyla birleşik olarak 530tl ye zalman z11 neo alıp işlemcimi i5 6600k yapsam nasıl olur yani i5 6600k da işimi görür sonuçta ben video renderı yapacağım fakat o kadarda sıkıntı olacağını zannetmiyorum i5 6600k da bu küçük video renderlarını yapabilir (örnek camtasia da 15 dakikalık bir video renderi mesela)

parçaların resmini atmak isterdim fakat evde değilim resimlerde bilgisayarımda kusura bakmayın
Video Render için GTX970 Daha iyi yazılım sunuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı