5000 TL'ye monitör dahil sistem toplama

skaplan

Decapat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Selam gençler, Technopat'ın donanımdan anlayan abilerinden bir ricam olacak. 5000 TL bütçeli monitör dahil bir oyun sistemi topluyorum (aşağıdaki parçaların tümü 4243.79 TL tuttu, monitörü kalan parayla alacağım). Şimdi sizden istediğim bazı şeyler var, maddeler halinde aşağı yazdım, istediğiniz soruya cevap verebilirsiniz. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

1) Sistem güzel mi? Bu işin acemisiyim, kendi başıma bu kadar toplayabildim. Şunu değiştirsen çok güzel olur, şuna boşuna ağırlık vermişsin, bu parça şu sitede daha ucuz, parça sisteme uyumsuz olmuş diyebileceğiniz bir şey var mı?

2) 500 W PSU bu sistemin işini görüyor mu? Ben ihtiyacımı görür diye düşünerek aşağıdaki Cooler Master PSU'yu koydum. Ama 500 W sistemin tüm enerji ihtiyacını karşılar mı bilmiyorum (Mesala monitörü bağladıktan sonra oyun oynarken tüm ekipmanlarla beraber aynı zamanda telefonumu şarj edebilir miyim?). Bu soru gerçekten önemli çünkü daha ucuza 600 W PSU alabilirim.

3) Gördüğünüz gibi sistemi ucuz olsun diye 3 farklı siteden topladım, bunu 4'e bile çıkarabilirim. Peki sizce bu yaptığım mantıklı bir şey mi yoksa saçmalık mı? Bana çok sorun çıkarır mı? Kargoyla falan sıkıntı yaşayabilir miyim?

4) Bana güzel bir monitör önerin. Sistemin bütçesini tamamlayacak 700 ~ 900 TL arası bildiğiniz en iyi monitörü yazın. Monitörde tek şart 1080p veya daha üstü (mümkün olduğunu sanmıyorum ama) çözünürlüğe sahip olması. Şimdiden çok teşekkür ederim.

İnce Hesap:

İtopya:

Ebrar Bilgisayar:

Anakart: ASUS PRIME H310M-K Intel H310 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 2666MHz VGA DVI Anakart
PSU: Cooler Master MasterWatt Lite 500W 80 Plus Aktif PFC 120mm Fanlı PSU
CPU: Intel Core i3-8100 Coffee Lake 3.60GHz 6MB Soket 1151 İşlemci
Kasa: Power Boost JBST-VKG1023S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa
RAM: G.Skill RipjawsV Kırmızı 8GB 3000MHz DDR4 Gaming Ram
HDD: Toshiba P300 High Performance 1TB 3.5" Sata 3.0 Sabit Disk - HDWD110UZSVA
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1060 6GT OCV1 6GB 192Bit GDDR5

Sistem güzel görünüyor ama parçaların uyumluluğu hakkında bir fikrim yok. Anakartına uyumlu bir SSD almanı şiddetle öneririm. Kargo konusunda da Nanokatalog sitesinde ürün stokta yoksa yurt dışından getiriliyor o yüzden ortalama 7 iş günü süresinde ürün kargolanıyor. Nano'nun diğer sitelere göre daha ucuz olması da merkezinin Avrupa'da olması yüzünden. Şimdiden hayırlı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki PSU Yeterli mi? Ne kadar güç gerektiğini bilmiyorum çünkü. Bir de SSD takmak isterdim ama takarsam sanırım GTX 1060 yerine GTX 1050 Ti kullanmak zorunda kalacağım. SSD'yi ilerleyen zamanlarda almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayar toplama konusunda çok bilgili değilim üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…