10 yıl sonra ikinci bilgisayarımı alacağım nasipse İntel ya da AMD tabanlı bir bilgisayar önerir misiniz? Özellikle oyun oynamak için alacağım bu bilgisayarı. Malüm pek anlamıyorum. Sadece kasa olacak. Bütçem 5000 TL ve aşamam bu rakamı. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sistemi kendine göre şekillendirebilirsin. Anakart-ram uyumluluğuna dikkat et.
Kasa olarak hava akışı iyi olan kasaları tercih et. Ram olarak 8GB olabildi bu bütçeyle.
SSD yerine HDD kullansak bile 16GB ram için sistem fiyatı 5137TL olurdu.
İleride 8GB bir ram daha ekleyerek sistemi 16GB yapabilirsin.
SSD 500GB ve 5+ yıl samsung garantisi (ve kalitesi) içeriyor. HDD'ye gerek duyacağını sanmıyorum.
Başka bir konudaki mesajımı buraya alıntıladım. Eğer 5000TL'yi 37TL aşamam diyorsan anakartı aşağıdaki linkteki model ile değiştirip toplam maliyeti 4953TL'ye düşürebilirsin.
Ancak ben bios arayüzünden dolayı msi tercih ederdim kesinlikle. Ayrıca elinizi çabuk tutarsanız iyi olur ryzen 5 2600'ü 1090TL'ye birdaha bulamayabilirsiniz. Bu bütçede hemen hemen herkes R5 2600 önerecek, kaçırmayın derim.
Başka bir konudaki mesajımı buraya alıntıladım. Eğer 5000TL'yi 37TL aşamam diyorsan anakartı aşağıdaki linkteki model ile değiştirip toplam maliyeti 4953TL'ye düşürebilirsin.
Ancak ben bios arayüzünden dolayı msi tercih ederdim kesinlikle. Ayrıca elinizi çabuk tutarsanız iyi olur ryzen 5 2600'ü 1090TL'ye birdaha bulamayabilirsiniz. Bu bütçede hemen hemen herkes R5 2600 önerecek, kaçırmayın derim.
Olabilir tabiki ama bütçeyi zorlar. 600W 5 yıl garantili adam gibi bir psu olarak FSP HYDRO 600W (400TL) dersek, dediğiniz kasa en ucuz 450 lira ve tek fanla geliyor. KASA + PSU'ya ödenen para 650TL'den 850TL'ye çıkıyor.
Olabilir tabiki ama bütçeyi zorlar. 600W 5 yıl garantili adam gibi bir psu olarak FSP HYDRO 600W (400TL) dersek, dediğiniz kasa en ucuz 450 lira ve tek fanla geliyor. KASA + PSU'ya ödenen para 650TL'den 850TL'ye çıkıyor.