40503

Megapat
Makaleler
1
Merhaba Technopat sakinleri,

Başlıkta da belirttiğim gibi 5000 TL'ye sistem toplayacağım. Sizden tek ricam parçaların uyumluluğu ve daha çok performans alabilmem için yapabileceğim şeyler. Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Sistemi ilerde i7'ye yükseltmeyi düşünüyorum bunun içinde yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
  • MSI Z170A GAMING M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
  • Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram
  • WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
  • Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)
  • Asus R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • COOLER MASTER SILENCIO 650 PURE MidT ATX USB 3.0 SİYAH KASA
  • COOLER MASTER RS-600 G 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI
  • ASUS 23" VX238H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
  • COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Öncelikle söyleyeceklerim benim düşüncelerim. 5000 TL'ye sistem toplayacaksan zaten i7 işlemcili bir sistem toplamalısın. Ayrıca ekran kartı olarak 380 çok düşük kalır, onun yerine GTX 970 daha iyi olur. Ram'e gelirsek 16 gb şimdilik gereksiz, 8 gb ram işini görür. İleride lazım olursa bir 8 gb daha alırsın. Ben sisteme GTX 970 koyunca güç ihtiyacıda arttır tabi 750W güç kaynağı koydum. SSD'ye gelirsek 120 GB yeni oyunlara yetmeyebilir, birde sistemi ssd'ye kuracağını düşünürsek 250 gb ssd daha mantıklı olur. Ben böyle bir sistem topladım eğer hala kendi düşündüğün sistemi alıcaksan ekran kartını GTX 960 olarak değiştirmeni tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• toplama 5000 tl.png
    toplama 5000 tl.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 535
Gtx 960 mı şaka yapıyor olmalısın bak burda Recep Baltaş nedemiş.
Gtx 960 mı, R9 380 mi?
Gripex sana sesleniyorum!!! 1) Yazdığım şeyin ilk cümlesini oku. 2) Burası bir forum eğer forumun ne demek olduğunu bilmiyorsan git bir araştır gel. Burası tartışma (düşünce alışverişi) yeri. Biri öle der biri böle der herkesin fikri farklı olabilir. %10 daha performanslı olmasının yani 5-6 fps daha fazla vermesinin hiçbir önemi yok bence. nVidia'nın yazılım desteğini unutmamalısın!

Gripex sana sesleniyorum!!! 1) Yazdığım şeyin ilk cümlesini oku. 2) Burası bir forum eğer forumun ne demek olduğunu bilmiyorsan git bir araştır gel. Burası tartışma (düşünce alışverişi) yeri. Biri öle der biri böle der herkesin fikri farklı olabilir. %10 daha performanslı olmasının yani 5-6 fps daha fazla vermesinin hiçbir önemi yok bence. nVidia'nın yazılım desteğini unutmamalısın!
Tabikide fps önemli biz ekran kartlarını niye alıyoruz? daha yüksek fps alabilmek için yani fanboyluğu bırakıp fiyat/perfonmasa bakmak gerekir.Burdada açıkca r9 380 daha perfonmanslı niye gidip sırf nvidia diye onu alsın fanboyluk bu yaptığınız ha bu arada AMD'nin yeni piyasaya sürdüğü Radeon Software Crimson Edition'dan haberiniz yok heralde AMD'nin programlarının ney
Yazılım desteği derken fanboy olduğunuz ne kadarda belli AMD'nin programlarından ne farkı var 1 tane fark söyleyin bana önemli olan fiyat/perfonmans'tır baktığımız zaman 2side aynı para ben şimdi niye nvidia fanboylugu yapıp düşük perfonmans mı alıyım?Sizin gibi düşünenler yüzünden gtx970'de 4gb denilim 3.5 çıkarttılar nede olsa nvidia dimi?Fanboyluğu bi kenara bırakalım lütfen.

Hangisini seçeceğiniz sizin beklentileriniz ile alakalı. R9 380, performans olarak GTX960 ile GTX970 arasında kalıyor, oyundan oyuna değişmekle birlikte 960'a göre performans farkı %10'a kadar çıkabiliyor. Ancak buna karşılık güç tüketimi 960'a göre 70w kadar fazla olduğundan güç kaynağına daha fazla güç bindiriyor, daha fazla ısınıyor, aynı soğutma sisteminde daha yüksek fan hızı ve sesiyle soğutulabiliyor. Bunun haricinde 960, 970'ten bile daha yeni bir çekirdeğe sahip ve şu an DX12 desteği en yüksek olan GPU olarak biliniyor. R9 380'de kullanılan GPU ise R9 285'de kullanılan Tonga GPU'nun yeniden isimlendirilmiş hali. Kağıt üzerinde DX12 desteği olarak 960 önde görünse de pratikte çok bir şey fark etmeyeceğini tahmin ediyorum. Kısacası sizin için salt performans önemliyse kesinlikle R9 380'i seçin. Ama verimlilik, yazılım desteği gibi konular da önemliyse GTX960.

Şu yazıyı bir okurmusunuz aradaki performans farkı sadece 5 fps yani 60 fps alırken 65 almak bir fark yaratmıcaktır.
GTX 960 vs R9 380

Şu yazıyı bir okurmusunuz aradaki performans farkı sadece 5 fps yani 60 fps alırken 65 almak bir fark yaratmıcaktır.
GTX 960 vs R9 380
Resminizden ne kadar büyük olduğunuzu belli ediyorsunuz...Şunu izleyin ve bana bidaha yazmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1) R9 380 anlık fps düşüşleri yaşıyor fakat GTX 960 sabit bir performans izliyor. Ayrıca videoda GTX 960'ın 2 GB'lık modelinin kullanıldığını hatırlatmak istedim siz gidip 4 GB'lık R9 380'le karşılaştırma falan yapmışsınızdır. 2) 2009 senesinde çekilmiş bir fotoğraf facebooktan giriş yaptığım için facebook profil fotoğrafım gözüküyor.

1) R9 380 anlık fps düşüşleri yaşıyor fakat GTX 960 sabit bir performans izliyor. 2) 2009 senesinde çekilmiş bir fotoğraf facebooktan giriş yaptığım için facebook profil fotoğrafım gözüküyor.
O zaman bana söyleyin madem çok biliyorsunuz Nvidia'nın AMD'den ne tür bir üstünlüğü var yazılım desteği olarak ?

Şu an AMD fanboy'luğu yapan sizsiniz nVidia'nın yazılım konusunda her yönde bariz bir üstünlüğü olduğunun bütün forumlar ve diğer internet siteleri tarafından kabul edilmiş olmasına rağmen siz bunu hala kabul edememişsiniz bence biraz araştırma yapmanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı