5000 TL'ye render için sistem toplama

Hemen bakıyorum.

FireStorm, render sistemi olduğu için RAM'ler 2400 MHz CL10 olsa yeridir. 780'in 6 GB VRAM'li versiyonu Titan Black alamayacak tasarımcılar için çıktı desem o da yeridir. 780 Ti 3 GB belleğe sahip olduğu için kusura bakmasın ama tercihler arasında değil.

tunay, 6 GB VRAM tercihi çok yerinde. Bütçeyi aşmamak adına Evga tercih ettim. Bana sorarsan Superclocked daha iyi bir seçenek. SSD'yi Samsung Evo tercih etmen daha iyi olur. Rapid modu çok hoş sonuçlar verir, diğer markalarda bu yok. RAID yapmak gerekiyor diğer markalarda bu performans için. Ayrıca bu sistem ile hem CPU render, hem de GPU render adına oldukça iyi performans alırsın. İşlemciyi ve RAM'leri overclock etmeyi unutma.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam merhaba.

Konuyu tekrar başlatacağım ama aynı soru için yeni bir başlık açmak istemedim. Mimarlık 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu yıl okulda program adına bir şey görmeyeceğiz ama ben biraz erken programlara aşina olmak adına öğrenmek istiyorum. Elimde ki sistemle okulda uzun süre iş yapamam yeni bir sistem şart bende masaüstü almak mantıklı mı emin olmasamda biraz daha sıcak bakıyorum. Yaklaşık bütçem 5.000 benimde. Mimarlık öğrencisi olduğunuzu yazılarınızdan biliyorum. Acaba bu konuda biraz yardımcı olabilir misiniz. Notebook- masaüstü tercihinde size göre ne yapmalıyım. Masaüstü derseniz bu tavsiye ettiğiniz sistem benim içimde uygun olur mu sizce? Yanlış yere yazdı isem bu sorumu kusura bakmayın, başlık kalabalığı olmasın istedim.

@Muhammed Murat Erol

Yeni konu açsanız daha iyi olurdu ceza alabiliriz belki. Neyse yeni konu açarsanda yardımcı oluruz. Bu sistemde ekran kartını GTX 980 yapıp alabilirsin. AutoCad biliyorsan hemen 3DS MAX'e başla. Modellemeyi öğren, daha sonra evleri objeleri modelleyip Lumion'da render alırsın, aşırı kısa zamanda sonuç elde edersin. Diğer türlü mimarlık değilde 3D artist olmak istiyorsan iş değişir, komple A'dan Z'ye bu işi öğrenmen gerek.

Bilinçli adım at. Şuan sana gerekenleri seç ve onu öğren ki okulda sana yardımı dokunsun. İkinci ve üçüncü sınıfta villa, otel, spor merkezi gibi projeler yapacaksın paftalarına eklediğin render'lar ayırt edici bir unsur olur. Hiç dizüstü bilgisayara ihtiyaç duymadım. Zaten olsa da özellikleri yetersiz geleceği için kullanamam bile.

Kendi klavyem olamdan rahat çizim bile yapamıyorum, alışmışım çünkü. Sende düzenini kur, beş dakikanı bile boşa harcama. Ben kursuna gitmedim, internetten eğitim seti aldım, öyle başladım. Çatı modellemem gerekti; youtube'a girip baktım, o an öğrendim.

Ne zaman bir şey yapmam gerekse o an mecburiyetten öğrendim ilk başlarda. Böyle böyle devam etti. Yukarıdaki gibi bir bilgisayar ile zaten aşırı motive olursun ve bu işlere güzel bir başlangıç yaparsın. Başka soruların olusa konu aç, ordan yardımcı olalım, ceza yemiyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…