5000 TL'ye sistem geleceğe dönük olur mu?

Yol yaptı yol

Hectopat
Merhaba forum. Şimdi 5000 lira bütçeye yakın param var fakat bunu 3-5 ay daha çalışarak biriktirebilirim ve çalışmak da pek istemiyorum açıkçası. Zor bir şekilde devam ediyorum diyelim. Sizce bu bütçe ile geleceğe dönük bir sistem olur mu özellikle oyunlarda? Yoksa biriktirilmeli mi?

Şuan zaten ekran kartları sadece bu fiyattan satılıyor biraz komik bir soru olmuş öyle değil mi?

Mid end PC alınırsa oyunlar geliştikçe sistemide geliştirebilirsin.

Bence biriktirmelisin dostum. Şu an bile 5 bine anlık çok iyi bir sistem toplayamayabilirsin.

Günümüz için yeterli değil ki gelecek için yeterli olsun.
Bugününe yetecek şekilde sistem toplayabilirsin gelecek için limiti yok bunun.
Maksimum 1 senesi var. Sürekli sistemine parça eklemen gerekecek. En sonunda ekleyemez anakartın destekleyemez hale gelecek ve yeniden bir sistem toplama telaşına gireceksin.
Paranı vadeli hesapta faizde bırak. Üzerine eklemeler ile biriktirmeye devam et.

Geleceğe dönükten kasıt nedir o önemli bence. İlerde geliştirebilirim diyorsanız iyi bir anakart,kasa,PSU kombinasyonu öneririm. Ekran kartını 2.el giriş seviyesi bir şey alabilirsiniz. İşlemcide orta halli bir şey alınırsa geleceğe dönük olur fakat gelecekte yine ciddi bir masraf yapmak koşuluyla. Şahsen ben olsam anakart, işlemci üzerine bir sistem alırdım. Ekran kartı ne kadar ucuz alırsanız o kadar iyi. İlerde işlemci ve ekran kartını rahatça upgrade edeceğiniz altyapı olur.

Şuan zaten ekran kartları sadece bu fiyattan satılıyor biraz komik bir soru olmuş öyle değil mi?
Parayı biraz zor kazanınca pek komik gelmiyor ama.. Tabi üst seviye ekran kartları o fiyat yani ben de üst seviye istemiyorum zaten.

i3 10100F ve 1650 Super alabilirsiniz ama 4 yıl idare eder en fazla 1080p'de bence.

Dostum yayıncılar filan arada kampanya yaptırıyor. Geçen donanım arşivi yapmıştı mesela. Bunları takipte kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…