Merhaba. Farkındayım birkaç kişi de sormuş ancak benim biraz ön bilgi ve araştırmam var o sebeple size de biraz daha detaylı sorular soracağım için bu konuyu ekstradan açma ihtiyacı duydum.
İstediğim ekran kartı RTX 2060 ve şu ara AMD alternatifini düşünmüyorum. Ekran kartında zamanında AMD'den yeterince çektim ilk defa bir NVIDIA kartı denemek istiyorum. Fiyatta ciddi düşüş sağladığı için 1660 Super'de aklımı çeliyor ama FPS değerleri ne olur emin değilim. Monitörüm 1080P. 2K oynamayacağım yani hiçbir zaman ancak FPS konusunda iyi değerler almak isterim.
Şu ana kadar inclediğim tüm ürünlerde B450 2 DDR4 RAM slotlu 3200 MHz OC modellerini gordum. Bu konudaki fikirlerinizi de merak ediyorum. 2 slotlu RAM OC yapılmadan düzgün gider mi? Bana biraz riskli gibi geldi. OC yapan birisi değilim ama paralar da az değil.
Bazı sitelerde sistem önerisi diye 500W kasa görüyorum. Sistem performans ilişkilendirmesi yaptığımda 400 küsür Watt tüketim varken bana bu değer mantıklı gelmedi ancak yorumlara baktığımda +50 olacak şekilde 550W Corsair Carbide +80 tempered özellikle önerilmiş. %60 kullanıma tekabül ediyor sanırım. Sizce yeterli mi?
RAM tercihim 16 GB RAM.
İşlemci olarak AMD Ryzen serisini düşünüyorum ancak bazı sistemlerde R5 3600 görürken (aynı fiyat skalasında tutmak için düşürdükleri özelliklerin farkındayım çok almayı düşünmüyorum o sebeple) en çok gözüme batan 2600 ve 2600X oldu.
Burada benim asıl merak ettiğim siz kendinize olsaydı nasıl bir sistem toplardınız şeklinde. +200 liraya kadar esnetebilirim. Aynı zamanda önereceğiniz sistemin yeterliliği nedir? Hem FPS olarak hem uzun vadede kullanış açısından?
Uzun yazıyı atlayıp doğrudan 5000 TL'lik sistem de önerebilirsiniz arkadaşlar. Endişe ve düşüncelerimi dile getirdim yukarıda. Şimdiden çok teşekkür ederim.
ZOTAC ve Gigabyte 2060 ekran kartları 2500TL altına bulunabiliyorlar. FPS ve 1080p için size önerim OC'li şekilde R51600AF 12nm'li bir sistem kurmanız yönünde olacaktır. Bütçeniz yettiğinde daha sonra 3500X vey 3600 takar ve uçurursunuz. Ben ben olsam dediğim sistemi yazayım 5200TL max fiyat bandı olarak;
Böyle 4100 ediyor. Şimdi işler karışık Anakart BIOS güncellemeli gelmeli yanlış bilmiyorsam. Bunun yanında kalan bütçe ile kasa-PSU tercihleri çok karışık. Corsair veya Aerocool olabilir.
2600 ile 2600x arasında kaldıysan 2600x tercih etmelisin performans farkı kayda değer seviyede. İndirim takip edersen aynı fiyata bile alabilirsin. Geçen hafta 883 tl ye aldım 2600x i