50000 TL'ye bilgisayar toplama

Bütçe
50000

CountMork

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba.

Sistem toplamayı düşünüyorum. Parçalarda son karar olarak şu şekilde karar kıldım:

• AMD Ryzen 9 5900X
  • ASUS Proart B550 creator
  • G.Skill 32 GB(2x16 GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16
  • ASUS TUF Gaming RTX 3090 OC
  • ASUS TUF Gaming GT501 (KASA)
  • Cooler Master MWE V2 1050W 80+Gold
  • Arctic Liquid Freezer II - 360 (işlemci sıvı soğutma)
  • Seagate FireCuda 530 1TB SSD
Arctic Liquid Freezer II - 360 ve Seagate FireCuda 530 1TB SSD halihazırda elimde bulunmaktadır ve bütçe dışıdır.

Herhangi bir uyumluluk problemi şahsen bulamadım fakat yine de sorayım dedim. Ek olarak yarın NVIDIA lansmanı olacak ve yeni işlemciler, anakartlar, SSD'ler piyasaya çıkacağı için Ekim'de fiyat kırılmaları olur mu? Sizce beklemeli miyim? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu bütçeye ddr5 alman lazım ayrıca 4000 serisini beklemenide öneririm.

Yeni çıkacak olan Ryzen 7000 serisi işlemcileri ve RTX 4000 serisini beklemeniz daha iyi, mantıklı olur.

Yeni serileri alabilmeniz için.
Sizce bu bütçe yeterli olur mu? Ek olarak seçtiğim parçalarda sizce stok sorunu yaşanır mı?

Bu bütçeye ddr5 alman lazım ayrıca 4000 serisini beklemenide öneririm.
DDR5 benim için gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemi oyundan çok 3d tasarım ve modelleme için kullanacağım için ddr4 3600 cl16 yeterince işimi görür diye düşünüyorum.

Sizce bu bütçe yeterli olur mu? Ek olarak seçtiğim parçalarda sizce stok sorunu yaşanır mı?

Bütçenizin yeterli olacağını düşünüyorum. Seçtiğiniz parçalarda stok sorunu yaşanmaz herhalde ama yeni seriler çıktıktan sonra muhtemelen eski serilerin fiyatlarında düşüş olacaktır. Haliyle sistem toplayacak olanlar parçaların fiyatı düşerse alacağından dolayı stok sorunu yaşanabilir.

Anladım o halde her şekilde beklemekte fayda var. Çok teşekkür ederim.

Varsa başka düşüncesi olan duymak isterim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…