5000TL - 7500TL dizüstü bilgisayar önerisi

Hepsiburada üzerinden olursa öneri güzel olur. Nedeni ise 2000TL hediye çekim bulunmakta ve başlıkta söylediğim gibi öneri bulunursanız sevinirim. Thinkpad Gen 2 R7 3700U model almıştım 2 kere alıp iade ettim sorunlar vardı bu modelde bu yüzdem Thinkpad ismi gibi kalitede kasa kalitesi iyi olan ve performanslı olup ısınmadan performansı düşürmeyen bilgisayar önerisi istiyorum. Haritacıya uygun yeri gelince şantiye götürebileceğim sağlam cihaz arıyorum. Öyle bilmediğiniz, görmediğiniz ve kullanmadığınız bilgisayar önerisi yapmayın. Sonra farklı problem yaşayıp tekrar iade ile uğraşmak istemiyorum. Belki en fazla fiyatta 500TL oynar. Bütçemi geçecek ekstra bilgisayar önermeyiniz.

Haritacının en çok kullandığı yazılımlar;

- NetCad
- AutoCAD
- SketchUp

İkisini de Hepsiburada'dan seçtimişinizi çok iyi görecek bir laptop ve yanında koyuduğum soğutucuyuda alırsanız sıcaklığı az da olsa düşererek hem işinizi yapıp hem de "ah bugün çok yorucuydu bir CS:GO atayım' deyip oyun keyfinizi yükseltebilirsin.

Thinkpad Ryzen 3000'ler pek önerilmiyordu, o seri kasa kötü diye hatırlıyorum. Ya Ryzen 4000/5000 olanına ya da Intel G serisi işlemci olanlara bakabilirsin. Ya da başka kurumsal cihazlar da olabilir. Oyun laptopu hem taşıma anlamında hem de islevsellik anlamında seni zorlayabilir.

4700u Thinkpad E serisi aldım hocam fakat alt kasa kapağı kolay kırıldı, hoparlör cızırtı sesi ve ölü piksel gibi hatalar aldım iade ettim. Oyuncu cihaz yerine MX450 bir cihaz mı alayım veya var mı önereceğin başka bir bilgisayar? Kasa toplasam daha mı iyi olur farklı konu açıp? Hediye Çeki ile monitör alıp, geri kalan nakiti kasa alsam farklı yerden daha mı iyi? Bakıyorum işte kasa daha pahalı geldi 1650 Super istiyorum, mobilde 1650Ti.

Masaüstü olarak ITX bir şey bakabiliriz.

Oyuncu bilgisayarlarinda H serisi işlemcili laptoplar kullanılıyor. H serisi işlemciler güç tuketimi açık olduğundan çok daha yüksek tüketimler yapabilir ki bu da bataryayı hızlı bitiren bir durum.

Sabit duracak ise ya da ev-is arası tek gidip gelecek ve sabit monitörler olacak ise ITX sistem de dizilebilir.

Ama en temelinde laptop bakıyorsan önerim GTX 1650/1650 Ti ve Ryzen 4600H bir laptop olabilir. Ryzen 7nm olduğu için daha az güç tüketimi olur, mesela bir de batarya önemli bir etken olur.

Ryzen ve güzel soğutmalı ROG, Acer, MSI Bravo gibi laptoplar vardı. Bakabilirsin onlara, onlar da temelinde oyuncu laptopu tabii.

Burada biraz ihtiyaçlarına göre şekilleniyor cevap.

İş yerinde çok kullanmam gibi ekseri aletleri kullanıyoruz, kullanan var tabii prize bağlı kullanıyordu. Zaten iş bitince şantiye dönüp orada prizler var veya ofis. Alırsam bir kere ileri dönük güçlü cihaz arıyorum ama oyunda oynamak istemiyorum değil. Söylediğim fiyat aralığında önereceğin marka varsa paylaşırsanız sevinirim. Bilgisayar 2 ay'a dökülmesin elimde:) FHD ekranda oyun oynasam yeterli. 1650Ti ile yine günümüzde orta/yüksek ayarda oynarım düşünüyorum. Masaüstü alırsam işlemci R3 veya i3 ile alabiliyorum sanırım 1650S olursa.

ThinkPad aldım toza ve su sıçramaya dayanıklı diye alt kapak tırnakları çok kolay kırıldı, arkadaşta RAM yükseltme için kasayı açmıştı onda da kırıldı kolay. Neyse değişim yaptım kasayı açmamıştım serviste kendi parça olmadığı için takmıyordu, değiştirdiğimde hoplarlör cızırtı falan olunca 3. de aynı cihazı almak ahmaklık olur herhalde :)

Huawei marka cihazlar Aluminyum kasa ile mantıklı duruyor ama onların çoğunluğu iGPU kullanıyor. Masaüstünde GTX 1650 alsan Mobile taraftaki 1650 Ti performansına yakın alırsın. Bu yüzden işlemciyi i5 11400F/R5 3600 tarzı 6/12 bir şey seçmek mümkün.

Huawei RAM veya SSD yükseltme mevcut olmuyor sanırım lehimli anakarta. Peki illa oyun değilde işlemci güçlü olup, batarya süresi iyi olan yazılım için ne önerebilirsin? Performans düşüşü yaşamasın ısınıp ve sessiz cihaz olabilir normal kullanımlar da.

Masaüstünde güçlü işlemci ve giriş seviye oyun için GTX 1650 alabilir miyim? 2k çeki monitör artı depolama veya RAM olarak kullanabilirim. Geriye kalan nakit ödemeyi de farklı yerden kasa alabilirim öyle mümkünse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı