5000TL pc toplama

pc03

Hectopat
Yer
Antalya/Lara
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Öncelikle bu pc'yi ben toplamıyorum. Taş çatlasa veremem parasını. Bir arkadaşı gaza getirdik bir pc toplayacağım dedi. Sizce ne olabilir ? Pek istekle aramıyorum ısrar etti çünkü. Yazıcıyla bastıracağım vereceğim arkadaşa ne zaman toplar, nereden toplar bilmiyorum öyle çok yakın arkadaşım değil.
Ama bildiğim adam pek oyun oynamıyor zaten ama gaza getirdik istedi bütçesi 5000TL dedi bana.
Sistemin hayali veya arkadaşın cidden alacağı kesin değil. Bilginizi paylaşmak istiyorsanız paylaşın !
Bu forumu seviyorum,ama bazen çok fazla hayali pc oluyor ancak sağolsun yöneticiler cezayi hemen veriyorlar. Zaten bu arkadaş aynı gmail'e 3 hesaplı 3 kerede ceza almış arkadaş. En sonunda benden istedi.

MSI G45 Gaming Anakart
Intel i7 4770k işlemci
Hyper 212x işlemci soğutucu
Gskill 2x4 GB Ripjawsx 1600 MHZ CL9 Ram
Corsair 400r kasa
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64MB Cache harddisk
OCZ Vertex 450 128 GB Sata 3 SSD
Asus GTX780 Ti DCU2 Ekran Kartı (henüz çıkmadı ama yakında stoklara girer)
Asus VN247H monitör.

Bu parçaları araştırın 5000 civarı bir şey tutması lazım. Eğer daha az tutarsa SSD'yi aynı modelden 2 tane alıp raid kurulum yapın bilgisayar uçsun.

MSI G45 Gaming Anakart
Intel i7 4770k işlemci
Hyper 212x işlemci soğutucu
Gskill 2x4 GB Ripjawsx 1600 MHZ CL9 Ram
Corsair 400r kasa
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64MB Cache harddisk
OCZ Vertex 450 128 GB Sata 3 SSD
Asus GTX780 Ti DCU2 Ekran Kartı (henüz çıkmadı ama yakında stoklara girer)
Asus VN247H monitör.

Bu parçaları araştırın 5000 civarı bir şey tutması lazım. Eğer daha az tutarsa SSD'yi aynı modelden 2 tane alıp raid kurulum yapın bilgisayar uçsun.

Abi basit bir yolu var... Bana yollasın direk 5000Tl'yi ben hallederim :D

Arkadaşın sabırlı olacağını pek sanmıyorum. Hemen gidip almak istiyor. Heralde şu benimde gözüm olduğu gigabyt gtx780ti oc'lerden alır.

- - - Güncellendi - - -

Birde corsair ramda daha iyi değil mi ?

Arkadaşın sabırlı olacağını pek sanmıyorum. Hemen gidip almak istiyor. Heralde şu benimde gözüm olduğu gigabyt gtx780ti oc'lerden alır.

- - - Güncellendi - - -

Birde corsair ramda daha iyi değil mi ?

Gskill de iyidir ama illa Corsair olsun derseniz Vengance low profile olan modelini alabilirsiniz. Azıcık daha pahalıdır. Ekran kartı olarak Gigabyte da iyidir sabredemem derse gözü kapalı alsın.

Abicim 5000tl bütçeye gidip 4770k öneriyorsunuz. Dostum benim sana tavsiyem 4930k alman.

Açıkçası saçma olan tarafı 5bin tl lik bir sistem toplanması bence. Teknolojinin bu kadar hızlı değiştiği bir dünyada 5bin tllik günlük kullanım için olan bir sistem yerine 3binlik sistemi her sene güncelleyerek çok daha verimli hale getirebilirsin. Hatta o arkadaşın 4770k ile 4930k arasındaki farkı anlayabilicek bir sistem kullanım sahasının olmadığını düşünüyorum.

Onu gel arkadaşa anlat bence. Çok dil döktüm orta seviye al ama illa yüksek zaten İntel 8 çekirdekli ve DDR4 çıktımı çoğu sistem eskide kalacak.

- - - Güncellendi - - -

Abicim 5000tl bütçeye gidip 4770k öneriyorsunuz. Dostum benim sana tavsiyem 4930k alman.
Benim düşüncem bir oyun bilgisayarında esas önemli ekran kartı değil mi ? Siz Gigabyt gtx780ti oc edition + İ7 4930K bir sistem yapabilir misiniz ? Yaparsanız tabiki öylesi daya iyi olacaktır ? Ve benim düşüncem işlemciye 1000TL küsür para vermek saçma.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı