FantastikTürk
Megapat
- Makaleler
- 7
Olamamis. Kasaya bu butceli sistemde 700 TL vermek saçma. Ayrica ne O.C destekleyen islemci almissiniz ne de anakart ama O.C yapacakmis gibi sivi sogutma almisisniz. 80 TL'lik Akasa Venom Pico size yetecektir. Kasayi da Zalman Z3 Plus ve PSU olarak da Aerocool KCAS 600W isinizi gorur.Selam arkadaşlar aşağıdaki, resimde görüldüğü gibi sistem topladım. Parçalar uyumlu mu? Oyunlarda iyi sonuç verebilir mi ? Cevaplarınızı bekliyorum.
Eki Görüntüle 213593 Eki Görüntüle 213594
@MİRSAD arkadasin sisteminde tek eksik ekran karti. Bu arkadasin sistemindeki ekran kartini Asus Strix RX 480 yaparsaniz super olur. Onun disinda gayet iyi.
Sizin sistemde kasa ve islemci olmamis. Kasayi daha iyi alip ustte tavsiyemi belirttim ayricada i5 7500 veya 7600 isini gorur. İ7 7700 GTX 1070 aldiginizda lazim olur. RX 480'e bu islemci fazla.Tavsiyem budur.Eki Görüntüle 213691
Eğer bütçe varsa GTX 1060 almak her zamam daha mantıklıdır.Gerek sürücü desteği gerekse performans olarak daha iyi oluşu buna değer.Bence bütçe varken sizin ekran kartını RX 480 yapmanız yanlış.Olamamis. Kasaya bu butceli sistemde 700 TL vermek saçma. Ayrica ne O.C destekleyen islemci almissiniz ne de anakart ama O.C yapacakmis gibi sivi sogutma almisisniz. 80 TL'lik Akasa Venom Pico size yetecektir. Kasayi da Zalman Z3 Plus ve PSU olarak da Aerocool KCAS 600W isinizi gorur.
@Captain_PriceD arkadasin sisteminde tek eksik ekran karti. Bu arkadasin sistemindeki ekran kartini Asus Strix RX 480 yaparsaniz super olur. Onun disinda gayet iyi.
Sizin sistemde kasa ve islemci olmamis. Kasayi daha iyi alip ustte tavsiyemi belirttim ayricada i5 7500 veya 7600 isini gorur. İ7 7700 GTX 1070 aldiginizda lazim olur. RX 480'e bu islemci fazla.
AMD son bir güncelleme getirdi. Artık RX480 hem DX11'de hem de 12'de GTX 1060'i geçiyor. Hatta bazı oyunlarda RX470 bile GTX 1060'i geçiyor.Eğer bütçe varsa GTX 1060 almak her zamam daha mantıklıdır.Gerek sürücü desteği gerekse performans olarak daha iyi oluşu buna değer.Bence bütçe varken sizin ekran kartını RX 480 yapmanız yanlış.
Dediğiniz güncellemeler RX 480'i bariz bir şekilde malesef öne geçirememiştir.Hala NVIDIA ile anlaşmış oyunlarda (GTA 5 gibi) GTX 1060 fark atmış durumda.Evet geçtiği oyunlarda oldu haklısınız ama bunlar aradaki FPS farkını bariz bir şekilde AMD lehine çevirmemiştir.Zaten şuanda piyasadaki oyunlarda %80 NVIDIA desteği olduğu için bana daha mantıklı geliyor.Ve ne malum NVIDIA'nın yeni sürücüler çıkartmayacağı her an her şey olabilir AMD sürücü desteğini nasıl aniden çıkardıysa NVIDIA da aynı taktiği uygulayabilir.Sınırlı bütçeler için ben her zaman RX 480 i önermişimdir ama adamın bütçesi bayağı fazla.AMD son bir güncelleme getirdi. Artık RX480 hem DX11'de hem de 12'de GTX 1060'i geçiyor. Hatta bazı oyunlarda RX470 bile GTX 1060'i geçiyor.
Dediğiniz güncellemeler RX 480'i bariz bir şekilde malesef öne geçirememiştir.Hala NVIDIA ile anlaşmış oyunlarda (GTA 5 gibi) GTX 1060 fark atmış durumda.Evet geçtiği oyunlarda oldu haklısınız ama bunlar aradaki FPS farkını bariz bir şekilde AMD lehine çevirmemiştir.Zaten şuanda piyasadaki oyunlarda %80 NVIDIA desteği olduğu için bana daha mantıklı geliyor.Ve ne malum NVIDIA'nın yeni sürücüler çıkartmayacağı her an her şey olabilir AMD sürücü desteğini nasıl aniden çıkardıysa NVIDIA da aynı taktiği uygulayabilir.Sınırlı bütçeler için ben her zaman RX 480 i önermişimdir ama adamın bütçesi bayağı fazla.
Sorun o degil. 5-10 FPS'den birşey olmaz. Sorun GTX 1060'in Türkiye'de aşırı pahalı olması. Amazon.com'da GTX 1060 1050 TL. Türkiye'de 1650 TL. Diğer bileşenler de Amazon.com'da ucuz ama bu kadar fiyat farkı yok.
Sonuç : GTX 1060 parasını hak etmiyor.
Ben şahsen 5 FPS için 500 TL fazla vermem. Tabiki alırsa GTX 1060 da çok iyi. Bizim derdimiz F/P ürünü olmaması.
Ne 1650TL'si siz neden bahsediyorsunuz benim önerdiğim GTX 1060 yaklaşık 1400TL RX480 de yaklaşık o fiyatta satılıyor 5-10 fps için fazladan para da vermiyorsunuz daha ne istiyorsunuz anlamadım.F/P olarakta şuanda aynı paraya 5-10fps daha fazla FPS alıyorsunuz.Dedikleriniz abartıdan ibaret.Sorun o degil. 5-10 FPS'den birşey olmaz. Sorun GTX 1060'in Türkiye'de aşırı pahalı olması. Amazon.com'da GTX 1060 1050 TL. Türkiye'de 1650 TL. Diğer bileşenler de Amazon.com'da ucuz ama bu kadar fiyat farkı yok.
Sonuç : GTX 1060 parasını hak etmiyor.
Ben şahsen 5 FPS için 500 TL fazla vermem. Tabiki alırsa GTX 1060 da çok iyi. Bizim derdimiz F/P ürünü olmaması.
RX 480 1400 TL demek ilginç? İtopya.com'da 1269 TL :
https://www.itopya.com/ASUS-RX480-R...D-Radeon-Ekran-Karti-ROG-STRIX-RX480-O8G.html
Bu arada Vatan Bilgisayar'ds indirim var ondan GTX 1060 1400 TL. Bir hafta sonra normal fiyatına doner. Sanırım Sevgililer Gününden dolayı. Bir hafta sonra felan 1600 TL olursa şaşırmayın. Bu arada aşağıya atacağım yazıyı okuyun.
Sitelerin fiyatlarını günlük takip ediyorum önceden Vatan Bilgisayar'da 1650 TL gibi bişeydi.İndirim olduğunu zannetmiyorum çünkü diğer sitelerdeki fiyatlarda neredeyse aynı
İ7 7700 gerek ileride upgrade imkanları gerek performansı için İ7 7500 den çok daha iyidir.Olamamis. Kasaya bu butceli sistemde 700 TL vermek saçma. Ayrica ne O.C destekleyen islemci almissiniz ne de anakart ama O.C yapacakmis gibi sivi sogutma almisisniz. 80 TL'lik Akasa Venom Pico size yetecektir. Kasayi da Zalman Z3 Plus ve PSU olarak da Aerocool KCAS 600W isinizi gorur.
@Captain_PriceD arkadasin sisteminde tek eksik ekran karti. Bu arkadasin sistemindeki ekran kartini Asus Strix RX 480 yaparsaniz super olur. Onun disinda gayet iyi.
Sizin sistemde kasa ve islemci olmamis. Kasayi daha iyi alip ustte tavsiyemi belirttim ayricada i5 7500 veya 7600 isini gorur. İ7 7700 GTX 1070 aldiginizda lazim olur. RX 480'e bu islemci fazla.